Seria Samsung Galaxy S22 va avea o cameră de 50MP cu senzor RGBW

411
Samsung Galaxy S22 va avea un senzor RGBW de 50MP
Sursa Foto: gsmarena.com

Samsung lucrează la un senzor de 200MP de ceva timp, care va ajunge mai întâi un smartphone Xiaomi Mi 12. Conform ultimelor informații gigantul coreean intenționează să aducă o cameră de 50MP cu un senzor RGBW pe seria Samsung Galaxy S22.

Samsung este al doilea cel mai mare brand de senzori de camere pentru smartphone-uri din lume, după Sony. Camerele sale sunt utilizate de aproape toate mărcile de smartphone-uri. Amintim aici pe Nokia, Honor, Motorola, OnePlus, OPPO, Realme, VIVO și Xiaomi. Ice Universe a spus mai devreme că Galaxy S22 Ultra va păstra camera de 108MP. Apoi la un moment dat au fost informații că Samsung va echipa pe Ultra cu cinci camere și o cameră principală de 200MP, care va fi realizată în colaborare cu japonezii de la Olympus.

O cameră de 50MP cu senzor RGBW pe seria Samsung Galaxy S22

Cu toate acestea, nu este prima dată când un senzor de 50MP este asociat cu seria Samsung Galaxy S22. Luna trecută, am aflat că Galaxy S22 și Galaxy S22+ vor utiliza un ISOCELL de 50MP pentru camera principală. Ambele smartphone-uri ar putea fi dotate cu o cameră ultra-wide de 12MP cu focalizare automata, cu una telefoto de 12MP și zoom optic de 3x. Camera de 50MP și senzorul RGBV vor apărea în septembrie. Informația, via Universmartphone, vine de la Ice Universe, un furnizor de încredere în materie de informații despre Samsung.

Senzorul RGB (Red, Green, Blue) standard este format din senzori care citesc lumină roșie, verde și albastră și apoi le amestecă în culori adecvate. Dar cu filtru RGBW (White) există acum un LED alb care ajută la lumina albă pură. În teorie, ar trebui să ofere o redare îmbunătățită a evidențierii în scenele cu contrast ridicat. Ar fi un plus important pentru viitoarea serie Samsung Galaxy S22.

Ice Universe este un fost angajat Samsung. El își postează informațiile pe Twitter și pe Weibo. Este o sursă serioasă și des citată de mass-media privind telefoanele Samsung. Informațiile sale sunt de cele mai multe ori confirmate.

Știm deja cum funcționează în practică, deoarece Huawei P8 a fost unul dintre primele telefoane cu un senzor RGBW. Smartphone-ul lansat de Huawei în 2015 a realizat fotografii detaliate și clare. Desigur, aceasta a avut o singură cameră de 13MP, care nu se apropia de capacitățile de procesare ale flagship-urilor moderne. Astfel camera Samsung de 50 megapixeli cu noul senzor RGBW de 50 MP ar trebui să producă fotografii uimitoare cu zgomot redus în condiții de lumină slabă.