Samsung Galaxy S22 cu grafică AMD ar putea fi un telefon Xbox stealth

594
Samsung Galaxy S22 cu grafica AMD ar putea fi un telefon Xbox stealth
Sursa Foto: tomsguide.com

Zvonurile despre procesorul Exynos 2200 sugerează modul în care Samsung Galaxy S22 ar putea avea puterea de tip Xbox, datorită AMD. Știm că Samsung lucrează cu AMD pe un cip Exynos cu grafică RDNA 2; pur și simplu nu știm exact ce poate și dispozitivele în care va ajunge.

Cu toate acestea, Ice Universe a postat o imagine despre ceea ce este „suspectat” a fi cipul Exynos 2200. Acesta pare a avea șase nuclee GPU AMD RDNA 2. Având în vedere că Samsung Galaxy S21 are Exynos 2100, Exynos 2200 își va găsi drumul în Samsung Galaxy S22. În acest moment nu există nicio modalitate de a verifica afirmațiile lui Ice Universe. Totuși nu trebuie să uităm că acesta a pronosticat exact și altă dată cip-urile Exynos.

Samsung Galaxy S22 cu grafică AMD va fi excelent pentru jocuri

Aceste repere grafice au dezvăluit rezultate impresionante, care par să depășească pe Apple iPhone 12 Pro Max. Seria Samsung Galaxy S22 ar putea apărea anul viitor ca fiind cel mai puternic telefon de jocuri de până acum. S-ar putea să nu fie ceva neașteptat, dar nu trebuie să uităm că nu este un smartphone de jocuri. Dar dacă Exynos 2200 vine într-adevăr cu grafică bazată pe RDNA 2 va avea foarte mult potențial pentru jocuri. Fiind la bordul seriei Galaxy S22 ar face din aceste modele dispozitive extraordinare de jocuri. Cu un GPU RDNA 2, Galaxy S22 ar putea rula jocuri de calitate consolă în mod nativ pe un smartphone.

Arhitectura grafică RDNA 2 a AMD a fost concepută pentru performanțe adecvate de jocuri pe computer, în timp ce designul GPU Mali, găsit în multe din procesoarele Snapdragon, se bazează pe arhitectura GPU mobilă. Deci RDNA 2 pe un Exynos 2200 nu numai că ar putea oferi mult mai multă putere, ci și tehnologie și suport pentru grafică mai avansată pentru jocuri.

Call of Duty: Mobile este un joc dezvoltat de TiMi Studios pentru Android și iOS. A fost lansat la 1 octombrie 2019. În prima lună, jocul a avut peste 148 de milioane de descărcări și venituri de aproximativ 54 de milioane USD.

Oricât de mult ne place un episod din Call of Duty: Mobile, este departe de a fi o consolă completă sau un joc pentru PC. Dar, cu un GPU RDNA 2, Galaxy S22 sau viitoarele dispozitive Galaxy ar putea avea performanța și suportul pentru a rula de fapt jocuri pe PC și adevărate console de calitate pe un smartphone.

Galaxy S22 + AMD = fericirea amatorilor de jocuri

Așadar, combinația dintre performanța tradițională Exynos și expertiza AMD în materie de grafică, suport API și optimizări, ar putea face ca Galaxy S22 să fie un telefon de jocuri care poate rula jocuri adecvate pentru console și PC-uri fără a fi nevoie de streaming în cloud Xbox Game Pass.

Apropo de Xbox, Microsoft și Samsung au mai colaborat înainte pentru a aduce aplicațiile și serviciile primului pe telefoanele acestuia; Samsung Galaxy Note 20 Ultra a venit cu acces la xCloud joc de streaming beta. Aceste legături Samsung Microsoft ar putea fi folosite pentru a vedea puterea lui Exynos 2200 folosită pentru a rula jocuri Xbox și Windows 10 în mod nativ pe Galaxy S22.

Grafica RDNA 2 ar putea face ca telefoanele Galaxy să stabilească un nou standard în ceea ce privește puterea grafică. Dar asta nu este tot. Utilizarea de către Samsung a tehnologiei de răcire a camerelor de vapori și alte optimizări este un alt atu. Asta înseamnă că telefoanele Samsung emblematice vor fi telefoane de jocuri foarte puternice. Cu grafică RDNA 2 viitoarele telefoane Galaxy vor stabili un nou standard în ceea ce privește procesarea grafică și jocurile.

Și pentru utilizatorii non-jucători ai viitoarei serii Galaxy S22, această grafică este foarte promițătoare, conform TomsGuide. Ar putea oferi noii Galaxy S22 mai multă putere pentru a efectua înregistrare și redare video pe telefon.

Seria Galaxy S21 are doar vreo șapte luni și suntem doar la primele zvonurile și speculații despre Galaxy S22. Dar suntem curioși să vedem ce pot face Samsung și AMD și ce dispozitive vor beneficia de acest parteneriat.