Samsung Galaxy S25 va avea aceeași baterie ca Galaxy S24

78
Galaxy S25
Sursă foto: TomsGuide

Deja încep să apară tot mai multe informații despre seria Galaxy S25, chiar dacă va fi lansată doar la începutul anului viitor. Cel puțin în acest moment, unele dintre ele nu sunt pe placul fanilor Samsung. Din primele informații, se pare că Samsung Galaxy S25 nu va primi o baterie mai mare anul viitor, în comparație cu actualul Galaxy S24.

Când Samsung a lansat seria Galaxy S22, una dintre caracteristicile „controversate” a fost capacitatea bateriei. Cu o capacitate de 3.700 mAh, era mult mai mică decât cea a modelelor Galaxy S20 și Galaxy S21, până la urmă. Din fericire, Galaxy S23 a primit o baterie ceva mai mare (3.900 mAh). Apoi, cu Galaxy S24 am văzut o creștere/revenire la cei 4.000 mAh ai modelelor Galaxy S20 și S21. În ce direcție va lua Samsung anul viitor cu Galaxy S25? Nu sunt semne bune.

Informațiile care au ajuns la noi, via GalaxyClub, arată că Samsung Galaxy S25 va avea aceeași baterie de 4.000 mAh. Este vorba despre varianta de bază Galaxy S25 (SM-S931), nu versiunile Plus sau Ultra! Deci, vom primi o baterie cu aceeași capacitate ca Samsung Galaxy S24. Capacitatea nominală este de 15,06 Wh. Cu o tensiune de 3,88 volți, rezultă o capacitate de 3.881 mAh. Deci va fi o capacitate tipică anunțată de 4.000 mAh.

Sigur Samsung va veni cu diverse explicații care vor motiva păstrarea acestei baterii. Între acestea că eficiența bateriei s-ar îmbunătăți datorită utilizării unui procesor fabricat cu tehnologia de 3 nm. Este vorba despre Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, cip ce va fi lansat în luna octombrie, și Exynos 2500.

Qualcomm are un total de 263.708 brevete la nivel global. Dintre acestea mai mult de 62% sunt active. Statele Unite ale Americii sunt locul unde Qualcomm a depus cel mai mare număr de brevete, urmate de Europa și China.

Cu cipuri Snapdragon și Exynos mai eficiente, durata de viață a bateriei la Galaxy S23 și Galaxy S24 a fost foarte bună. Sperăm că Samsung nu se va întoarce înapoi, așa cum a făcut în 2022, iar informația se va dovedi adevărată.

În acest moment nu sunt informații despre capacitatea bateriei celorlalte modele din seria Galaxy S25. Desigur, este încă destul de devreme. La urma urmei, dispozitivele nu vor apărea până la începutul lui 2025. Până atunci sunt foarte aproape alte telefoane de top, precum Galaxy Z Flip 6 și Galaxy Z Fold 6. Lansarea lor este așteptată în mai puțin de o lună. La fel cum s-a întâmplat cu Galxy Watch FE, este posibil să mai primim ceva de la Samsung înainte de Galaxy Unpacked Paris.