Samsung Galaxy Tab S8 FE apare surprinzător pe Geekbench

217
Samsung Galaxy Tab S8 FE apare surprinzator pe Geekbench
Sursa Foto: via galaxyclub.nl

Într-un test pe site-ul de referință Geekbench au apărut specificațiile unei tablete Samsung necunoscute. Am aflat apoi că acest model va apărea mai târziu în acest an ca un fel de versiune „Lite” a Tab S8 – să zicem, un Samsung Galaxy Tab S8 FE.

A trecut aproape un an de când am scris că Samsung lucrează la tablete cu numerele de model SM-X500 și SM-X506B. Am speculat atunci că aceste numere de model sunt pentru o versiune mai ieftină a unei tablete care va face parte din seria Samsung Galaxy Tab S8. Acum cunoaștem primele specificații tehnice ale versiunii 5G a numărului de model – SM-X506B. Probabil se va numi Samsung Galaxy Tab S8 FE, dar nici un nume Lite nu este exclus la coadă.

Samsung Galaxy Tab S8 FE (SM-X506B) cu procesor MediaTek

În baza de date Geekbench apare exact acel dispozitiv, potrivit colegilor noștri de la GalaxyClub. Și așa vedem că această „Samsung Galaxy Tab S8 FE” este echipată cu un procesor MediaTek cu numele de model MT8791V. Aceasta este o variantă a cip-ului Kompanio 900T pe care MediaTek l-a lansat cu un an în urmă. Cipul de 6 nanometri are șase nuclee Cortex-A55 eficiente din punct de vedere energetic și două nuclee rapide Cortex-A78. GPU-ul Mali-G68 cu patru nuclee se ocupă de calculele grafice și există la o memorie de 4GB de RAM.

Pe Geekbench potențiala tabletă Samsung a fost testată cu sistemul de operare Android 13. Trebuie să remarcăm că scorurile obținute în teste sunt mai bune decât cele obținute de Samsung Galaxy Tab S7 FE. Aceasta a fost echipată cu Snapdragon 750G și a rulat pe Android 12. Scorurile obținute au fost de 773 puncte în single-core și 2318 puncte în multi-core. Din ce vedem aici, tableta se potrivește perfect cu imaginea unei variante „FE” sau „Lite” a seriei Galaxy Tab S8. Totuși, pare ceva mai slăbuță decât Galaxy Tab S7 FE.

Un procesor multi-core este o componentă de calcul cu două sau mai multe unități centrale de procesare (nuclee), care citesc și execută instrucțiunile unui program. Procesoarele au fost dezvoltate inițial, cu un singur nucleu (single-core).

Alte detalii despre această tabletă lipsesc în acest moment. La urma urmei, aceasta este doar a doua oară când tableta apare online. Nu este clar dacă va fi lansată anul acesta sau doar anul viitor. Faptul că a fost testată cu Android 13 indică mai degrabă că Galaxy Tab S8 FE va fi lansată abia în 2023. Probabil primele telefoane lansat din cutie cu Android 13 vor fi seria Galaxy S23, urmată de Galaxy A54.