Samsung Galaxy Tab S8 Ultra este o tabletă foarte robustă

523

Samsung a lansat anul acesta pentru prima dată o serie de tablete compusă din trei modele. Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ și Samsung Galaxy Tab S8 Ultra sunt noile tablete emblematice Samsung. Toate au un procesor nou și mai multe specificații față de seria Galaxy Tab S7. Dar cât de rezistente sunt noile modele? Cum fac față loviturilor, zgârieturilor sau îndoirii în viața reală?

Popularul YouTuber Zack Nelson de la canalul de YouTube JerryRigEverything a trecut recent cea mai mare tabletă din serie, Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, prin celebrul său test de zgârieturi, lovituri, foc și îndoire. Rezultatele sunt surprinzătoare pentru toată lumea, conform SamMobile. Cea mai mare tabletă Samsung a trecut cu bine prin caznele la care a fost supusă.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra incredibil de rezistentă

Marea majoritate a utilizatorilor cred că dispozitivele cu ecran mare, cum ar fi tabletele, nu sunt rezistente în utilizarea zilnică. Ne gândim imediat că s-ar sparge foarte ușor ecranul sau se pot îndoi ușor în comparație cu dispozitivele cu ecran mic, cum ar fi smartphone-urile. Cu toate acestea, recentul test de îndoire al tabletei Samsung Galaxy Tab S8 Ultra demonstrează exact contrariul. Cel puțin în acest caz, vedem că tabletele Samsung sunt făcute pentru a fi mult mai durabile decât iPad-urile Apple.

Galaxy Tab S8 Ultra a trecut cu brio testul de îndoire. YouTuber-ul nu a reușit să distrugă tableta, în ciuda faptului că a aplicat multă forță pentru a o îndoi. Tableta s-a îndoit temporar și a creat un spațiu între sticlă și carcasa exterioară când Zack Nelson a fost aplicat o anumită forță asupra ei.

Mohs este o scală de duritate care permite evaluarea durității unor materiale, cu precădere a nemetalelor. Ea se bazează pe capacitatea unui material de a fi zgâriat sau de a zgâria alt material. A fost inventată în anul 1812 de către geologul german Friedrich Mohs.

Cu toate acestea, nu a existat nicio fisură, spargere de sticlă sau spargere a carcasei. Mai mult, nici forța brută nu a împiedicat funcționalitatea la Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, deoarece dispozitivul funcționa normal. Ecranul dispozitivului, însă, s-a zgâriat la nivelul de duritate 6 Mohs, cu urme mai adânci la nivelul 7.

Senzorul de amprentă a funcționat în continuare impecabil, chiar și după zgârieturi mai serioase. Dar, flacăra unei brichete pe afișaj pentru o perioadă de timp a lăsat un semn inestetic pe ecranul Super AMOLED. Galaxy Tab S8 Ultra are sticlă de protecție Gorilla Glass 5 pe ecran. Zack Nelson nu a testat și modelele Galaxy Tab S8 și Galaxy Tab S8+.