Samsung Galaxy Z Flip 5G va avea procesorul Snapdragon 865+

582
Sursa Foto: @StationChat

La începutul acestui an, Samsung a lansat Galaxy Z Flip ca al doilea smartphone pliabil al companiei. Succesul a depășit clar așteptările companiei, priza la public al acestuia a fost extraordinară. Acum, gigantul sud-coreean este pregătit să lanseze în perioada următoare o variantă 5G a lui Z Flip.

Conform informațiilor, Samsung Galaxy Z Flip 5G va fi lansat împreună cu smartphone-urile emblemă seria Galaxy Note 20. Alături de acestea va fi lansat și Samsung Galaxy Fold 2, a doua generație a primului smartphone pliabil Samsung. Deși compania Samsung încă nu a confirmat existența acestui smartphone, a fost identificat fiind certificat de Bluetooth SIG.

Acum, telefonul pliabil a fost certificat și de TENAA, dezvăluind unele dintre specificațiile sale înainte de lansare. Sunt informații suplimentare în urma celor aflate de la trecerea lui Galaxy Z Flip 5G pe la site-ul de referință Geekbench.

Specificații Samsung Galaxy Z Flip 5G

Telefonul poartă numărul de model SM-F707B și pe Geekbench a obținut 970 de puncte la testul cu un singur nucleu și 3.220 în multi-core. Samsung Galaxy Z Flip 5G va avea la bord Android 10 și va debuta probabil cu viitorul One UI 2.5 al Samsung.

Conform GizmoChina, Flip-ul 5G va avea procesorul Qualcomm Snapdragon 865+ de 3,09 GHz. De remarcat că originalul Galaxy Z Flip are procesorul Snapdragon 855+. Mai mult, aflăm că telefonul pliabil are un ecran AMOLED de 6,5 inch cu o rezoluție de 2636 x 1080 pixeli. În departamentul foto, smartphone-ul va avea o configurație cu două camere pe spate, formată dintr-o cameră principală de 12 MP și una secundară de 10 MP. Pe partea din față, va avea un snapper de 12 MP pentru selfie-uri și apeluri video.

USB Type-C este un tip de conector cu 24 de pini, prin care se pot transmite atât informații, cât și alimentare cu energie electrică. Este un conector reversibil, indiferent de orientarea în care este introdus cablul, acesta se va conecta.

Mai multe numere de model certificate de Bluetooth

Telefonul măsoară 167,3 × 73,6 × 7,2 mm (când este deschis), dimensiunile fiind similare cu varianta LTE a telefonului. Cel mai probabil va avea ecran HDR10+, Samsung Pay, USB Type-C, cititor de amprentă montat lateral și încărcare wireless, similar cu varianta 4G LTE a Flip-ului. Smartphone-ul pliabil are două baterii (2.500 mAh și 704 mAh) în interior pentru o capacitate totală de 3.204 mAh. Este identic cu bateria din Galaxy Z Flip (LTE). Telefonul va veni cu suport de încărcare rapidă de 15 W.

Mai multe variante ale smartphone-ului pliabil au apărut în baza de date Bluetooth SIG. Conform literelor care însoțesc numerele de model, telefonul va fi lansat în SUA prin AT&T, Sprint și T-Mobile. De asemenea, Z Flip 5G va fi lansat și în Canada.

Evenimentul Samsung Unpacked va fi organizat online și va avea loc pe 5 august. Foarte posibil ca Galaxy Z Flip să debuteze atunci, ajungând la vânzare după scurt timp pe piețele internaționale.