Samsung Gauss va fi probabil numele AI generativ de pe seria Galaxy S24

309
Samsung Gauss
Sursa foto: Samfw

Samsung îmbrățișează inteligența artificială pe dispozitivele sale pentru a-și spori vânzările de telefoane Galaxy. Compania coreeană a dat primele detalii despre propriul model generativ numit Samsung Gauss. Seria Galaxy S24 va include probabil inteligența artificială generativă pe cele trei modele de anul viitor.

Korea Times, citată de TheVerge, scrie că Samsung Gauss va fi integrat în următoarea serie Galaxy S24. Samsung a prezentat Gauss în cadrul propriului forum AI săptămâna aceasta, dezvăluind modul în care modelul AI poate genera și edita imagini, compune e-mailuri, rezuma documente și chiar ca asistent de codare.

Anumite funcții ale modelului AI generativă Samsung Gauss pot rula local pe dispozitivele companiei. Directorii Samsung au afirmat încă de luna trecută că gigantul coreean va adăuga AI generativă la „funcțiile de bază” ale dispozitivelor mobile începând cu 2024. Comentariul oficialilor Samsung a venit în urma mai multor informații privind apariția AI generativă pe seria Galaxy S24 la începutul anului viitor.

Compania coreeană spune că modelul său Samsung Gauss este numit după Carl Friedrich Gauss, cunoscutul matematician, fizician și astronom german. Acesta a formulat teoria distribuției normale, coloana vertebrală a învățării automate și a IA. Dezvoltat de Samsung Research, modelul Samsung include Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code și Samsung Gauss Image.

Carl Friedrich Gauss este considerat unul dintre cei mai mari oameni de știință germani. La 10 ani, deja cunoștea probleme de analiză superioară, limbile clasice (latină, greacă) și cele moderne (engleză, franceză, italiană, spaniolă, rusă).

„Samsung Gauss Language, un model de limbaj generativ, îmbunătățește eficiența muncii facilitând sarcini precum scrierea de e-mailuri, rezumarea documentelor și traducerea conținutului”. A spus Samsung într-un comunicat de presă când a anunțat Gauss. „De asemenea, poate îmbunătăți experiența consumatorului, permițând un control mai inteligent al dispozitivului atunci când este integrat în produse.”

Această integrare în produse ar putea fi punctul cheie de vânzare pentru seria Galaxy S24. Samsung Gauss este capabil să ruleze modele limitate de imagine generativă și de limbaj la nivel local pe telefon, în loc să se bazeze pe modele de limbaj mari alimentate de cloud, precum OpenAI.

Sursă foto: PeruRetail

Samsung aduce deja AI generativă la asistentul Bixby pentru electrocasnice, dar nu va fi la fel de puternic ca ChatGPT. „Când ne gândim la IA generativă, ne gândim adesea la ChatGPT, dar nu ne propunem un serviciu atât de greu”. A declarat Miyoung Yoo, vicepreședinte al diviziei de electrocasnice a Samsung Electronics, în septembrie. „Chiar dacă utilizatorul nu a folosit o comandă setată, Bixby înțelege contextul conversației și va permite o comunicare mai naturală.”

Samsung Gauss este în prezent utilizat intern pentru „productivitatea angajaților”, potrivit Samsung. Acesta va fi „extins la o varietate de aplicații pentru produse Samsung pentru a oferi o nouă experiență de utilizare în viitorul apropiat”.