Samsung GDDR6 de 24 Gbps pentru plăcile grafice de ultimă generație

294
Samsung GDDR6
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat că a început eșantionarea primei memorii DRAM cu viteză de procesare de 16 gigabit (Gb) Graphics Double Data Rate 6 (GDDR6) din industrie, cu viteze de procesare de 24 gigabiți pe secundă (Gbps). Conform cu cel mai recent standard industrial GDDR, Samsung GDDR6 va oferi compatibilitate universală pentru adoptarea pe piața largă.

Construită pe baza procesului Samsung de a treia generație de 10 nanometri, folosind tehnologia ultraviolete extreme, noua memorie este concepută pentru plăcile grafice de generație următoare (Video Graphics Arrays), laptopuri, console, precum și aplicații bazate pe AI și sisteme de calcul de înaltă performanță.

Samsung GDDR6 de 24 Gbps pentru plăci grafice de ultimă generație

Explozia de date condusă acum de AI și metavers determină nevoia de capacități grafice mai mari. Acestea trebuie să poată procesa seturi masive de date simultan, la viteze extrem de mari”. A declarat Daniel Lee, vicepreședinte executiv al echipei de planificare a produselor de memorie la Samsung Electronics, potrivit Samsung Newsroom. „Cu Samsung GDDR6 de 24 Gbps din industrie ales ca eșantion, așteptăm cu nerăbdare să validăm DRAM-ul grafic pe platformele GPU de ultimă generație pentru a-l aduce pe piață”.

Cipul Samsung GDDR6 va oferi viteze cu 30% mai mari în comparație cu produsul anterior de 18 Gbps. Atunci când memoria este integrată într-o placă grafică premium, GDDR6 poate transfera până la 1,1 terabytes de date. Acest lucru este echivalentul a aproximativ 275 de filme Full HD, într-o secundă.

Samsung a adăugat că noile cipuri folosesc tehnologia High-K Metal Gate și sunt conforme cu standardele JEDEC. Astfel noile cipuri de memorie sunt compatibile cu toate modelele de unități de procesare grafică din lume. DRAM-ul grafic va fi aplicabil PC-urilor; laptopurilor; consolelor de jocuri; calculatoarelor de înaltă performanță; conducerii autonome și mașinilor electrice. Samsung GDDR6 va permite redarea fără întreruperi video 4K și 8K, susținând în același timp sarcini de lucru solicitante.