Samsung Gear VR va fi lansat la IFA 2014

1917

Exclusiv: Dispozitivul de realitate virtuală de la Samsung se va numi Gear VR și va fi lansat la IFA 2014.  Acum o lună, Engadget a prezentat în exclusivitate, viitorul dispozitiv de realitate virtuală de la Samsung, dezvoltat în colaborare cu Oculus VR de la Facebook. Recent a fost confirmat că Samsung lucrează la acest dispozitiv de realitate virtuală, numit Gear VR, a cărui lansare va fi anunțată împreună cu Galaxy Note 4 la IFA 2014. În locul unui dispozitiv independent de realitate virtuală, Samsung a dezvoltat un proiect modular, ce permite utilizatorului să conecteze un dispozitiv Galaxy la Gear VR prin USB 3.0. Efectul de realitate virtuală este realizat prin urmărirea mișcărilor capului prin intermediul accelerometrului și giroscopului smartphone-ului și nu prin senzori atașați căștilor Gear VR. De asemnea, ca toate dispozitivele de top Samsung, a fost utilizat display-ul Super AMOLED ceea ce va oferi utilizatorului o experiență virtuală excelentă, captivantă, fără defecte.

Teoretic acest design ar trebui să permită reducerea costurilor de producție și lansarea dispozitivului la un preț redus. Totuși, este un produs Samsung, iar Samsung nu preferă ca primul produs dintr-o categorie nouă de dispozitive să fie lansat la un preț scăzut. Tendința inițială față de acest dispozitiv este de a fi asemănat cu Cardboard VR de la Google, lansat la I/O 2014. Conceptul principal din spate Gear VR este același. Totuși Gear VR este mai confortabil, datorită benzii elastice și a perinițelor de pe marginile dispozitivului și totodată, implementarea Samsung este superioară Google.

Pe partea laterală a Gear VR există un buton de vizualizare ce utilizează senzorul camerei principale a smartphone-ului pentru a oferi utilizatorului un feed video a lumii exterioare, permițând astfel purtarea continuă a căștilor Gear VR, îmbunătățind experiența globală față de dispozitivele de la Oculus și Sony. Există de asemenea un touchpad localizat sub butonul de vizualizare ce permite utilizatorului navigarea prin interfața smartphone-ului Galaxy.

Hardware-ul dispozitivului este dezvoltată în totalitate de Samsung, însă software-ul este realizat în colaborare cu Oculus VR, creatorii căștilor de gaming Oculus Rift VR. Samsung va dedica o întreagă secțiune a Samsung Apps pentru Gear VR. Inițial vor fi disponibile aplicații precum Theatre, 360 Player și Gallery, urmând ca ulterior SDK-ul Gear VR să fie pus la dispoziția dezvoltatorilor.