Samsung posibil renunțe la Google pentru Bing pe dispozitivele Galaxy

235
Samsung si Google
Sursă foto: via NikkeiAsia

Nicio companie nu este invincibilă și după ce ani de zile Bing de la Micosoft nu a reprezentat o amenințare pentru Google, acum este. Integrarea tehnologiei chatbot-ului de inteligență artificială ChatGPT în Bing l-a făcut mai inteligent decât înainte. Astfel, unele companii, aparent și Samsung, cred că este timpul să renunțe la Google Search pentru Bing.

Potrivit The New York Times, Google a auzit că Samsung se gândește să facă din Bing motorul de căutare implicit pe dispozitivele sale. În prezent, Google este motorul de căutare implicit pe smartphone-urile și tabletele Samsung Galaxy. Angajații companiei Google au fost șocați să afle despre decizia Samsung și au intrat în alertă. La urma urmei, contractul Google cu Samsung îi aduce companiei americane un venit anual estimat la 3 miliarde USD. Și dacă Samsung merge pe această cale, Apple ar putea foarte bine să schimbe și ea macazul. În acest fel Google ar putea pierde un venit anual de 20 de miliarde de dolari, potrivit PhoneArena.

Se pare că Google a declarat un cod roșu pentru amenințarea concurenților AI precum producătorul ChatGPT OpenAI. După peste 20 de ani de domnie asupra afacerii de căutare, Google simte că dominația sa este în pericol. Gigantul de internet a răspuns prin accelerarea lucrărilor la propriile tehnologii AI.

Samsung între motoarele de căutare Google și Bing

Compania Google își îmbunătățește actualul motor de căutare cu noi funcții AI și, de asemenea, dorește să creeze un nou motor de căutare bazat pe AI, conform NYT. Noul motor de căutare ar oferi o experiență mai personalizată decât cea existentă încercând să anticipeze nevoile utilizatorilor.

The New York Times a fost înființat în anul 1851 și este numit the Gray Lady datorită stilului conservativ și imparțial. În 2022 avea la nivel mondial 740.000 de abonați pentru ziarul tipărit și peste 8,6 milioane de abonamente digitale plătite.

Samsung este producătorul numărul unu de smartphone-uri din lume și a vândut 259 de milioane de unități anul trecut. Telefoanele și tabletele gigantului sud-coreean rulează sistemul de operare Android de la Google. În acest fel angajații Google au fost șocați că Samsung ar dorit să treacă la un alt motor de căutare după 12 ani.

Nu se poate spune cu siguranță dacă concentrarea Microsoft pe AI se află în spatele deciziei Samsung de a trece la Bing, dar asta s-a presupus la Google. Contractul dintre Samsung și Google este în curs de negociere și probabil ca Samsung rămâne deocamdată cu Google.

Google vrea să păstreze Samsung și le-a cerut angajaților să „ajute să găsească material pentru o prezentare către Samsung”. Un purtător de cuvânt al Google a declarat pentru NYT că producătorii de telefoane Android sunt liberi să adopte tehnologii de la diferite companii.

Google lucrează la AI de ani de zile, dar încă nu a adoptat-o ​​pe deplin. Compania și-a lansat propriul chatbot numit Bard în februarie, dar nu a fost primit la fel de bine ca ChatGPT.