Samsung și Google concurează pentru a cumpăra divizia Nokia Health

1082

Cei doi giganți mondiali din telefonia mobilă licitează cumpărarea diviziei de sănătate a companiei Nokia. Din motive de „sănătate financiară”, Nokia vrea să vândă diviza sa Nokia Health, specializată în sănătate digitală, producătoare de dispozitive legate de sănătate, sisteme inteligente de monitorizare a somnului, trackere de fitness și monitoare de tensiune arterială.

Când Nokia a cumpărat Ofings, o compania franceză renumită pentru dispozitivele sale legate de sănătate, compania finlandeză a rebranduit divizia și a promis „începutul unui nou capitol interesant din istoria tehnologiilor Nokia„. La doi ani după ce a achiziționat compania franceză specializată în sănătatea digitală, grupul finlandez Nokia, în dificultate, vrea să vândă această divizie. Ziarul francez LeMonde, scrie că mai multe companii concurează pentru cumpărarea acestei afaceri în domeniul sănătății, inclusiv Google, Samsung, precum și unele companiile franceze și europene.

Nokia a plătit în 2016 suma de 170 milioane de euro, dar nu este clar cât va cere pentru Nokia Health acum. Chiar dacă Samsung și Google se numără printre ofertanți, cunoscutul ziar francez LeMonde crede că o companie franceză ar putea fi în poziție mai favorabilă din cauza importanței acordate în ultimul timp sectorului AI în Franța.

Atât Samsung cât și Google au deja o gamă largă de produse conectate. Google are produsele de pe dispozitivele Google Home. Compania Samsung are un SmartThings Smart Hub și este implicată în piața de sănătate digitală prin intermediul brățărilor inteligente de fitness.

Nokia este o companie multinațională din domeniul telecomunicațiilor, tehnologiei informației și electronicii de larg consum, înființată în 1865. Sediul Nokia se află în Espoo, zona metropolitană Helsinki. În 2017, Nokia a avut peste 100.000 de angajați în mai mult de 100 de țări, are afaceri în peste 130 de țări și a avut venituri de aproximativ 23 de miliarde de euro.

Anul trecut, Nokia a anunțat, în raportul său financiar trimestrial, că activele emise în valoare de aproximativ 140 de milioane de euro au fost supraevaluate, astfel că prețul de vânzare al Nokia Health va fi cu siguranță inferior celui plătit acum doi ani de compania finlandeză. Potrivit Le Monde, un eventual cumpărător probabil va plăti mai puțin de 170 milioane de euro, atât cât a plătit Nokia când a cumpărat grupul francez.

Guvernul și Secretariatul de Stat pentru Afaceri Digitale monitorizează îndeaproape progresul negocierilor din acest sector, considerat strategic de către Franța. „Sectoarele legate de inteligența artificială, în special în domeniul sănătății, sunt de o importanță capitală pentru Franța” spune o sursă guvernamentală franceză.

VIAPhoneArena
SURSĂLe Monde