Samsung, Google și Fujitsu vor investi în Franța în domeniul AI

1122

Google, Samsung și Fujitsu investesc în centrele de cercetare din Franța pentru a dezvolta AI (Inteligența Artificială) și a recupera restanțele din acest domeniu acumulate de hexagon de-a lungul anilor. Această inițiativă provine din dorința guvernului de a transforma Franța într-o țară care să fie în fruntea acestei tehnologii. Guvernul se bazează pe un raport scris de matematicianul și deputatul Cédric Villani.

Potrivit lui Vladimir Putin: „Țara care va deveni lider în domeniul inteligenței artificiale va fi stăpânul lumii„.

Mulți observatori sunt de acord că această tehnologie ne va deranja obiceiurile. Ea este tăcută și totuși este din ce în ce tot mai mult prezentă printre serviciile pe care le folosim în fiecare zi. Miza este enormă, iar Franța trebuie să atragă companii de top în acest domeniu pentru a ajunge din urmă alte țări.

Samsung Electronics va instala un centru de cercetare în Paris, care va implica în cele din urmă mai mult de o sută de cercetători. Fujitsu, la rândul său, va imita compania high-tech sud-coreeană prin deschiderea primului său centru major de cercetare european. În timp ce Franța dorește să impoziteze mai mult pe Google, Amazon, Facebook și Apple, Emmanuel Macron intenționează, de asemenea, să atragă aceste grupuri mari spre inteligența artificială cu infuzia de capital pe care o va face. 1,5 miliarde de euro vor fi alocați de Franța pentru Inteligența Artificială.

Matematicianul și deputatul francez Cédric Villani a spus: „Cele mai avansate țări din domeniul inteligenței artificiale, sunt Statele Unite, China, Anglia, Coreea de Sud, Canada și Israel și nu suntem acolo„. „Franța a ratat toate cele mai recente revoluții tehnologice, cum ar fi robotica. Nu trebuie să pierdeți trenul AI„, explică președenția prin Mounir Mahjoubi, Secretar de stat însărcinat cu serviciul digital.

Ca exemple de inteligență artificială pot fi dați asistenții AI prezenți pe smartphone-urile noastre, Asistentul Google, Siri de Apple prezent pe iPhone-urile firmei americane, Alexa de la Amazon, Bixby cu buton dedicat pe Samsung Galaxy S8, Galaxy S9 sau Galaxy Note 8 și Cortana de la Microsoft.

Inteligența artificială este inteligența afișată de mașini, spre deosebire de inteligența naturală afișată de oameni și de unele animale. Stephen Hawking, Bill Gates și Elon Musk, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea ca AI să poată evolua până la punctul în care oamenii nu ar mai putea să o controleze, iar Hawking a spus că „acest lucru ar putea fi sfârșitul rasei umane„.

Guvernul francez dorește să încurajeze cercetătorii să rămână în Franța oferind dublarea salariilor cercetătorilor pentru tinerii din acest domeniu. Se recomandă concentrarea eforturilor în patru domenii în special: sănătate, transport, mediu, apărare.

Emmanuel Macron, președintele Franței dorește să facă din Franța un lider în inteligența artificială. Macron a primit recent la palatul Elysee 15 persoane influente din domeniul inteligenței artificiale, cum ar fi Yann Le Cun (unul dintre inventatorii învățării profunde) Noriko Arai (creatorul un robot), Ran Balicer (specialist în analiza datelor) sau Demis Hassabi (vicepreședinte Google Deepmind).

SURSĂPhonAndroid