Samsung Health cu ECG și funcții de monitorizare a oxigenului din sânge

1706
Sursa Foto: androidcommunity.com

Samsung a anunțat recent la Galaxy Unpacked, smartwatch-ul Galaxy Watch 3. Două din caracteristicile importante de pe acest ceas inteligent vă pot monitoriza oxigenul din sânge. Când a fost lansat smartwatch-ul, Samsung a spus că aceste caracteristici vor veni mai târziu în acest an la Samsung Health, din cauza necesității aprobării acestora de FDA – Food and Drug Administration din SUA. Este vorba despre SpO2 și VO2max.

Acum compania Samsung a actualizat aplicația Samsung Health, iar ambele funcții de monitorizare a oxigenului din sânge sunt active. Aceasta funcționează dacă aveți dispozitive Samsung care o acceptă sau dacă ați pre-comandat deja un smartwatch Galaxy Watch 3.

Samsung Health cu SpO2 monitorizează oxigenul din sânge

Changelogul pentru aplicația Samsung Health spune că acum puteți monitoriza VO2max în timp ce faceți exerciții fizice la intensitate maximă. Dacă nu sunteți familiarizat cu acest VO2max, termenul laic este monitorizarea oxigenului din sânge și, evident, măsoară cât de mult este prezent oxigenul în sângele dumneavoastră. Este o informație importantă pentru a vedea cât de sănătos ești cardiovascular și pentru a vedea, de asemenea, dacă exercițiile fizice fac diferența în modul în care corpul tău transportă oxigenul.

Cealaltă caracteristică legată de sânge este urmărirea SpO2. Aceasta măsoară saturația de oxigen a sângelui tău. Când vedeți că nivelul de oxigen este prea mic, este un semn să încetiniți exercițiile și să mergeți la medic. Funcția SpO2 este prezentă și pe mai multe smartphone-uri Samsung high-end. Funcția ECG, care anterior era disponibilă doar în Coreea de Sud, pare să fi trecut și ea de aprobarea FDA.

VO2max este rata maximă de consum de oxigen măsurată în timpul exercițiilor fizice, exerciții de intensitate crescândă. Numele VO2max este derivat din trei prescurtări: „V” pentru volum, „O2” pentru oxigen și „max” pentru maxim.

Celălalt lucru important cu actualizarea Samsung Health este faptul că acum vă puteți urmări somnul cu Galaxy Watch 3. Veți putea urmări datele personalizate privind somnul și sugestii despre cum să vă îmbunătățiți calitatea somnului, dacă aceste date nu sunt în regulă. Este un instrument util pentru cei care au probleme cu somnul și pot avea nevoie de ajutor semi-profesional privind somnul.

Puteți actualiza aplicația Samsung Health acum pentru a vedea toate aceste funcții, conform AndroidCommunity. Cu toate acestea, dacă nu aveți încă un Samsung Galaxy Watch 3, aceste funcții sunt inutile pentru ceasurile Galaxy smart mai vechi.