Samsung Heavy comenzi de peste 7,8 miliarde USD pentru nave maritime

1432
Sursa Foto: theinvestor.co.kr

Gigantul high-tech sud-coreean este incontestabil cel mai mare producător mondial de smartphone-uri. Samsung este și una dintre cele mai mari companii producătoare de electrocasnice din lume. Televizoarele sale, mașinile de spălat sau frigiderele sunt permanent în topul cumpărătorilor de mai mulți ani. Samsung a construit, prin subsidiara sa Samsung C & T Corporation, cea mai înaltă clădire din lume Burj Khalifa, măsoară 828 m. O altă subsidiară Samsung, Samsung Heavy Industries Co. este al doilea cel mai mare constructor naval din lume după comenzile obținute.

Este pentru prima dată când scriem despre Samsung Heavy Industries Co. Aceasta este o filială importantă a grupului Samsung și este unul dintre cei mai mari constructori de nave din lume. Samsung Heavy Industries proiectează și produce nave maritime de transport pentru industria comercială, module topsides, platforme marine de foraj pentru petrol și gaze, macarale cu pod și dispozitive de control pentru nave, printre altele.

Samsung Heavy comenzi pentru nave de transport GNL în valoare de 7,8 miliarde USD

Samsung Heavy Industries Co., cel de-al doilea cel mai mare constructor naval după comenzi, a declarat că a primit o comandă de nave transport pentru GNL (gaz natural lichefiat) de 1,5 miliarde de dolari. Comanda a fost făcută de un client din regiunea euro-asiatică, a cărui nume nu a fost dezvăluit. Samsung Heavy va construi aceste nave de GNL până în septembrie 2022, a declarat compania sud-coreeană. Samsung Heavy Industries Co. nu a oferit deocamdată detalii suplimentare despre acest contract.

Samsung Heavy este pe locul doi în lume în 2019 ca valoare a comenzilor pentru nave maritime de transport, conform The Korea Herald. Gigantul de construcții navale din Coreea de Sud Hyundai Heavy Industries Group a ocupat primul loc în anul 2019.

Logo-ul companiei Hyundai simbolizează două persoane care își strâng mâinile – un reprezentant al companiei pe o parte și un client satisfăcut pe cealaltă parte. Nu este litera H de la Hyundai! Cuvântul coreean „Hyundai” înseamnă „Modern” și reprezintă spiritul progresiv al mărcii.

Samsung Heavy Industries a construit printre altele nava OOCL Hong Kong pentru firma Orient Overseas Container Line. Această a fost prima dintr-o serie de șase nave, construite în același an, în același șantier naval Samsung! A fost cea mai mare navă de transport containere construită vreodată în momentul în care a fost livrată în 2017. OOCL Hong Kong are o capacitate de transport de 21.413 TEU. Are o lungime de 399.87 metri, lățimea de 58.8 metri și o adâncime de 32,5 metri. Nava OOCL Hong Kong este alimentată de un motor care generează 83.656 CP!

Samsung face produse extraordinare în toate domeniile în care activează

Constructorul naval Samsung Heavy Industries a livrat în acest an comenzi 6,9 miliarde de dolari. A ajuns la 88% din obiectivul de comandă din acest an de 7,8 miliarde de dolari, a declarat compania Samsung. Anul trecut Samsung Heavy Industries a livrat comenzi în valoare de 6,3 miliarde de dolari.

Vrem nu vrem trebuie să recunoaștem că Samsung face lucruri extraordinare în toate domeniile în care activează. Chiar dacă în general telefoanele Samsung ne preocupă cel mai mult, din când în când mai scriem și despre celelalte produse ale unei dintre cele mai mari companii din lume: Samsung Electronics.