Acasă Stiri Samsung va oferi huse pentru smartphone cu acoperire anti-microbiană

Samsung va oferi huse pentru smartphone cu acoperire anti-microbiană

În ultimele luni, virusul corona a cuprins lumea întreagă. Numărul infecțiilor la nivel mondial este permanent în creștere, chiar dacă în unele țări a început să scadă. Mai mult, există șanse reale să apară un al doilea val. Între timp, cercetătorii lucrează la diferite medicamente pentru protecția populației. În acest context Samsung va fabrica huse pentru telefoane cu un strat anti-microbian pentru a preveni răspândirea bacteriilor.

În lupta împotriva COVID-19, mai mulți producători caută soluții inovatoare care pot combate bacteriile, inclusiv Samsung. O recentă cerere de brevet indică faptul că Samsung dorește să ofere huse de smartphone cu un strat anti-microbian. Acest strat va combate efectiv prezența germenilor și a bacteriilor pe iubitele noastre smartphone-uri.

Marca comercială „Antimicrobial Coating” a fost solicitată la 30 iunie 2020 de către Samsung Electronics. Conform LetsGoDigital, cererea a fost făcută în mai multe țări, inclusiv în Marea Britanie, Spania, Italia și Elveția. Descrierea succintă, dar clară, este: „Huse de protecție și huse pentru smartphone-uri și tablete”.

Se referă la o așa-numită marcă comercială combinată și în afară de numele de marcă a fost înregistrat și un logo asociat. Aceasta arată un scut cu o cruce și trei elemente geometrice care trebuie să reprezinte particulele de virus.

Acoperirea anti-microbiană eficientă contra COVID-19

Virusul corona dar și alte boli se pot transmite de la persoană la persoană și prin suprafețele pe care punem mâna. Cercetările au arătat că suprafețele cu un astfel de înveliș anti-microbian rămân libere de coronavirus până la 90 de zile. Pe suprafețele tratate cu o acoperire anti-microbiană, virusul a fost eliminat în proporție de 90% după 10 minute și chiar în procent de 99,9% după 2 ore. Deci husele brevetate de Samsung sunt eficiente contra potențialei infectării cu virusul COVID-19. Sperăm să fie la fel de eficiente ca penicilina lui Fleming!

Sir Alexander Fleming a fost un bacteriolog scoțian, laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie și Medicină în anul 1945. Fleming a descoperit penicilina în anul 1928. În anul 1944, lui Fleming i s-a acordat distincția de „Sir”, iar un an mai târziu a devenit membru al Royal Society.

Acest lucru face ca această acoperire să fie ideală pentru suprafețe care sunt frecvent utilizate. Gândiți-vă că circulați prin spațiile publice, cum ar fi metroul, autobuzul sau alte mijloace de transport sau puneți mâinile pe balustrade sau diferite obiecte în magazine. Dar, desigur și pe smartphone-ul sau tableta noastră ajungem apoi să punem mâna. Deoarece telefoanele mobile sunt permanent cu noi, ele pot transporta cu ușurință particule de virus sau diferite alte bacterii. Prin furnizarea smartphone-ului / tabletei cu o acoperire anti-microbiană, prevenirea răspândirii bacteriilor este mult mai eficientă.

Posibil o astfel de husă cu Samsung Galaxy Note 20

Tehnologia din spatele acoperirii anti-microbiene nu este nouă și a fost folosită în spitale de zeci de ani pentru a combate răspândirea infecțiilor. Acoperirea funcționează prin „denaturarea” proteinelor virusului și atacarea stratului protector de grăsime. Într-un moment în care igiena și dezinfectarea sunt extrem de importante, această husă este deosebit de utilă.

Prin urmare, este posibil ca primele astfel de huse de smartphone Samsung să fie introduse în cel mai scurt timp. Luna viitoare, Samsung va prezenta noua sa serie pilot Galaxy Note 20. La lansarea acestor tipuri de telefoane high-end, Samsung lansează, de asemenea, o serie de huse noi pentru telefoane. Este foarte posibil ca primele huse cu un strat anti-microbian să fie anunțate luna viitoare.

Stiri

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...

Note 20 și Galaxy S20 primesc o nouă funcție de cameră de la Galaxy S21

De mai mult timp caracteristicile emblematice exclusive Samsung de pe telefoanele de top trec pe cele mid-range sau telefoanele mai vechi de...

Galaxy Tab S7 Lite în culoarea roz, cu S Pen și Book Cover

Știm de câteva luni că viitoarea tabletă Galaxy Tab S7 Lite ar trebui să ajungă pe rafturi în patru culori: negru, verde,...

Samsung Semiconductor va detrona Intel în câteva săptămâni

După câțiva ani în urma companiei americane Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori, Samsung ar putea în cele din urmă...

Pagini de asistență Galaxy Tab A7 Lite pe mai multe site-uri oficiale

Încă un alt indiciu a apărut online care sugerează o lansare iminentă a tabletei Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Mai multe pagini...