Samsung a spus la IFA Berlin 2023 cum 6G va schimba lumea

240
Samsung a spus la IFA Berlin 2023 cum 6G va schimba lumea
Sursa foto: via phonearena.com

Discuțiile despre 5G, când a apărut pentru prima dată, au fost ample între specialiști de pe toate palierele. 5G a generat mult entuziasm și încredere cu privire la viitorul nostru mobil și la modul în care această nouă tehnologie l-ar îmbunătăți. Cu toate acestea, după cum am aflat în timp, lucrurile nu au fost atât de simple pe cât păreau inițial. Deși conectivitatea 5G este utilă în unele locuri, uneori, este departe de ceea ce a fost promis. Oare acum începe aceeași poveste cu 6G?

Deci, va prelua 6G lucrurile care au fost promise cu 5G și nu au mai apărut după lansare? Ei bine, da este răspunsul de acum! Cel puțin asta a spus unul dintre cei mai mari contribuitori la tehnologia 6G, Samsung, la IFA 2023, potrivit PhoneArena. Următoarea generație de comunicații (6G) este așteptat să susțină o varietate fără precedent de aplicații, care pătrund în fiecare aspect al vieții umane.

Tehnologia 6G va schimba lumea, spune Samsung

Gigantul tehnologic coreean a petrecut ceva timp pentru a reaminti tuturor despre 6G și posibilitățile pe care le are. Samsung a subliniat în special potențialul 6G atunci când este combinat cu celelalte două subiecte fierbinți care au înconjurat spațiul tehnologic în aceste zile. Este vorba despre AI (inteligență artificială) și XR (care cuprinde realitatea augmentată, virtuală și mixtă).

Samsung spune că noua conectivitate 6G va veni cu câteva îmbunătățiri cheie față de actuala rețea 5G. Cea mai evidentă, desigur, fiind un salt masiv în viteză. Cu toate acestea, aceasta nu ar fi suficientă ca o avansare în sine, deoarece știm că fiabilitatea și instabilitatea conexiunii sunt principalele probleme pe care le are 5G. Potrivit gigantului tech coreean, totuși, 6G se va îmbunătăți în fiabilitate și conexiune.

6G va fi a șasea generație de tehnologii de comunicații wireless care acceptă rețelele de date celulare. Va fi succesorul 5G și va fi semnificativ mai rapid. Obiectivul 6G este de a atinge rate de transfer de date de până la 400 Gbit/s.

Samsung a descris, de asemenea, a șasea generație de rețele celulare ca fiind una care oferă mai puțină latență. Acest lucru ar permite acțiuni rapide și precise pe distanțe mari. În plus, spre deosebire de 5G, care acceptă între 10-11 dispozitive pe km², 6G va fi capabil să suporte aproximativ 107 simultan. Acest lucru înseamnă pur și simplu că va exista o densitate mai mare a conexiunii, astfel încât mai mulți oameni ar putea folosi o rețea 5G odată în comparație cu acum.

Samsung anticipează ca introducerea comercială a rețelelor de a șasea generație să aibă loc până la sfârșitul anului 2030. Compania Samsung s-a implicat activ în tot felul de cercetări pentru a face acest lucru o realitate în calitate de președinte al ITU-R 6G Vision Group.