Samsung vrea să aducă încărcarea wireless în seria Galaxy A (2021)

2065
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung va adăuga capabilități de încărcare wireless la seria mid-range Galaxy A (2021). În prezent, încărcarea wireless este disponibilă doar pe telefoanele-pilot ale companiei. Totuși, potrivit SamMobile, acest lucru s-ar putea schimba până la sfârșitul anului. Samsung a luat acestă decizie pe măsură ce popularitatea și cererea de dispozitive Samsung mid-range continuă să crească.

Ideea că gigantul tech va oferi capabilități de încărcare wireless pentru telefoanele sale de gamă medie nu este complet nouă. Cu toate acestea, peisajul mobil s-a schimbat în ultimii doi ani, și în special în primul trimestru 2020, ca urmare a pandemiei COVID-10. Telefoanele din gama medie au devenit foarte populare, Samsung Galaxy A51 a fost vândut foarte bine în primul trimestru din 2020.

Samsung discută cu trei furnizori pentru a reduce costurile

Având o cerere în creștere pentru smartphone-uri mid-range și concurenți precum Apple care pun telefoanelor lor de gamă medie capacități de încărcare wireless, Samsung va face același lucru cu unele dintre telefoanele sale medii din 2021. Mai ales sunt vizate aici viitoarele Samsung Galaxy A52 și Galaxy A72. Urmașele actualelor Galaxy A51 și Galaxy A71.

Planurile Samsung de a-și livra viitoarele telefoane cu gamă medie cu tehnologie de încărcare wireless sunt cunoscute. Compania a discutat deja cu trei furnizori de module de încărcare wireless, potrivit sursei sus amintite. Acestea sunt Hansol Technics, Amotech și Chemtronics. Sunt aceleași companii care au furnizat baterii cu încărcare wireless pentru seria Galaxy S20.

Hansol Technics Co., LTD. este o companie din Coreea de Sud. Are ca activitate principală proiectarea, fabricarea și distribuția componentelor electronice și a panourilor solare. Compania a fost fondată pe 20 august 1966 și are sediul în Seul, Coreea de Sud.

Conform mass-mediei locale din Coreea, compania Hansol Technics este cea mai importantă în proiectarea modulului de încărcare wireless pentru smartphone-urile Galaxy A (2021). Implementarea încărcării wireless în segmentul mijlociu ar merge împotriva filozofiei actuale Samsung. Dar obiectivul companiei în acest moment este să dezvolte un modul de încărcare wireless eficient din punct de vedere al costurilor, care să corespundă cerințelor de cost ale pieței medii.

Odată ce modulul este proiectat, acesta va fi produs în masă de Hansol Technics. Acesta va fi principalul furnizor pentru aproximativ 1-2 luni. Apoi, Amotech și Chemtronics își vor folosi propriile linii de producție pentru aceste încărcătoare wireless destinate seriei Samsung Galaxy A (2021).