Samsung pe primul loc în India în 2023 în cota de piață

190
Samsung pe primul loc în India in 2023 pe piata smartphone
Sursa foto: via mysmartprice.com

India este locul unde toate marile companii care produc telefoane mobile au unități de producție, dar și a doua cea mai mare piață de smartphone-uri din lume. Deci, companiile de studiu de piață sunt permanent cu ochii pe piața indiană, iar acum avem rezultatele privind vânzările pe 2023. Samsung a revenit pe primul loc pe anul 2023.

Samsung s-a situat pe primul loc în general pentru tot anul 2023, potrivit companiei de studio de piață Counterpoint Research. Vivo a fost pe locul doi în al patrulea trimestru și în general pentru tot anul 2023 tot pe locul doi. Xiaomi primul loc în al patrulea trimestru, în clasamentul general pe anul trecut a ocupat locul trei.

Privind întregul an, Samsung s-a clasat pe primul loc pe piața indiană de smartphone-uri cu o cotă de piață de 18%. Vânzările puternice ale seriei Galaxy A, marketingul offline activ și concentrarea pe piața de vârf a ajutat pe Samsung să ajungă pe primul loc în India.

Compania chineză Vivo s-a clasat pe locul al doilea, cu o cotă de 17%, urmată de Xiaomi cu o cotă de piață de 16,5%. Pe locul patru s-a situat Realme cu 12%. Top 5 a fost încheiat de o altă companie din China, Oppo cu 10,5%, conform MySmartPrice.

Realme este o companie din China fondată de Li Bingzhong (Sky Li), fost vicepreședinte Oppo, pe 4 mai 2018. Realme este un nume care sugerează o persoană umanitară și generoasă. Realme se traduce ca „adevaratul eu”.

Chiar dacă nu a prins top 5, vânzările Apple au depășit pragul de 10 milioane de bucăți. Apple a ocupat prima poziție ca venituri pentru prima dată într-un an calendaristic. Counterpoint notează că Apple a ocupat prima poziție în venituri pentru că „cererea a fost puternică atât pentru cele mai recente, cât și pentru cele mai vechi iPhoneuri”.

Sursă foto: via MySmartPrice

India este a doua cea mai mare piață de smartphone-uri din lume, dar creșterea a fost constantă pentru anul 2023, potrivit celui mai recent raport al Counterpoint Research. Cu toate acestea, au existat vești bune în India pentru al patrulea trimestru. Atunci livrările de smartphone-uri au crescut cu 25% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit Counterpoint Research, piața de smartphone-uri din India continuă o tendință de creștere în segmental premium. Telefoanele vândute în India cu prețuri peste 30.000 Rs (peste 360$) au înregistrat o creștere de 64% față de 2023.