Samsung pe locul trei în India în cota de piață pe trimestrul unu 2019

623
Sursa Foto: Canalys

Samsung a fost cândva cel mai bine vândut brand de smartphone-uri din India. Apoi în 2017 pentru câteva trimestre a fost depășit de Xiaomi, dar Samsung a revenit o perioadă. Apoi Xiaomi a trecut pe primul loc ca vânzări în India, Samsung rămânând pe locul doi. Acum locul doi este ocupat de Vivo, Samsung a ajuns pe trei.

Potrivit firmei de cercetare de piață Canalys, livrările de smartphone-uri Samsung în India au scăzut cu 13,7% în primul trimestru din 2020, comparativ cu același trimestru din 2019. Firma sud-coreeană a reușit să trimită 6,3 milioane de unități în Q1 2019 în India. Astfel Samsung a obținut o cotă de piață de 18,9% în India pe primul trimestru. În comparație, Xiaomi și Vivo au livrat 10,3 milioane (30,6%) și, respectiv, 6,7 milioane (19,9%) unități de smartphone-uri.

Samsung a pierdut din cota de piață în India

Xiaomi este încă plasat confortabil pe prima poziție, conform SamMobile. Dar surprinde în primul rând scăderea vânzărilor Samsung și creșterea companiei Vivo. Și Realme a arătat o creștere extraordinară de 200% în primul trimestru 2020. Realme și a livrat mai multe smartphone-uri în India decât firma de care ține, OPPO. Realme este un sub-brand OPPO. Realme a vândut 3,9 milioane de smartphone-uri și a reușit să achiziționeze o cotă de piață de 11,7%. În același timp, OPPO a livrat 3,5 milioane de unități pentru o cotă de 10,4% în Q1 în India.

În ciuda lansării diverselor modele de smartphone-uri Galaxy A și M în India, Samsung a scăzut în cota de piață. Vânzările de smartphone-uri Samsung din seriile de mai sus au scăzut în primul trimestru chiar dacă cele din gama high-end au avut succes. Chiar dacă a redus simțitor prețurile la noile telefoane din seriile Galaxy A și Galaxy M, acestea nu sunt la nivelul celor din China.

Realme este un producător chinez de smartphone-uri din China, fondat în 4 mai 2018. Realme a apărut pentru prima dată în 2010 ca „OPPO Real”. A fost o submarcă a OPPO Electronics până la separarea sa în 2018, după care a devenit o companie independentă.

Gigantul high-tech coreean se confruntă cu o concurență acerbă din partea firmelor chineze Xiaomi, OPPO, Vivo și Realme. Toate aceste companii oferă smartphone-uri cu specificații și caracteristici bune la prețuri inexplicabil de mici, conform specialiștilor din domeniu. Situația s-ar putea agrava în continuare și în următorul trimestru pentru Samsung din cauza crizei COVID-19.