Samsung poate întârzia lansarea cipurilor de 3nm din cauza COVID-19

666
Sursa Foto: cesweb.org

Consecințele crizei virusului Corona vor afecta în continuare industria IT pe o perioadă mai mare de timp. Printre altele vor avea de suferit și se va întârzia introducerea de noi tehnologii. De exemplu, este puțin probabil ca gigantul high-tech Samsung să poată respecta programul de introducere a tehnologiei de fabricație de 3nm (nanometri).

Samsung și-a stabilit ca obiectiv de a lansa primele cipuri în producția de masă fabricate cu tehnologia de proces de 3nm, până în 2021. Cu toate acestea, consecințele crizei generate de coronavirus lovesc și aici. Testele necesare începerii producției cu tehnologia de 3nm pur și simplu nu pot fi începute din această cauză.

Posibilă întârziere în producția de cipuri de 3nm din partea Samsung

Potrivit unei informații publicate de WinFuture, divizia Samsung Foundry consideră acum că trebuie să revizuiască planificările anterioare. Conform Samsung Foundry, programele trebuie reelaborate și este posibil ca producția la capacitate maximă să fie atinsă doar în 2022. În funcție de planificarea care se va face, acest lucru poate însemna o schimbare de la câteva luni la un an.

Desigur, acest lucru doare și poate afecta și planul Samsung de a depăși producătorul taiwanez TSMC în producția de cipuri. Rivalitatea dintre Samsung și TSMC a fost și este o cursă în doi două pentru cine va deține coroana în dezvoltarea cipurilor. Anul trecut Samsung a anunțat investiții uriașe în acest domeniu. De fapt și Intel a fost implicat aici, dar recent a rămas semnificativ în urmă din cauza problemelor sale cu introducerea de noi procese de fabricație.

TSMC – Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited a fost fondată în 1987 și are sediul în Taiwan. Are unități de producție în China, SUA și Singapore și birouri în China, Europa, India, Japonia, America de Nord și Coreea de Sud.

Producția cu tehnologia de fabricație de 3 nanometri este în prezent ultima țintă a producătorilor de semiconductori. Vorbim de ceea ce înseamnă viitorul apropiat și planificarea concretă de acum. Redimensionarea continuă nu înseamnă că în perspectivă cipurile nu vor deveni și mai complexe, mai scumpe și mult mai mici. Chiar și corporațiile puternice, gen Samsung, Intel și TSMC, nu vor putea merge în paralel la nesfârșit. La un moment dat producția se va baza pe foarte puțini furnizori care pot investi mult și în final vor controla în mare măsură piața.