Acasă Stiri Samsung integrează asistentul Bixby 2.0 în aparatele de uz casnic

Samsung integrează asistentul Bixby 2.0 în aparatele de uz casnic

În aceste momente când Internetul Lucrurilor – Internet of Things (IoT)- este într-o continuă și puternică expansiune, Samsung Electronics a declarat zilele acestea că va integra sistemul său de asistență vocală Bixby, prevăzut cu inteligența artificială, cu tot mai multe aparate de uz casnic.

Gigantul sud-coreean a organizat o conferință de presă în Seul, demonstrând modul în care consumatorii își pot construi propriul ecosistem IoT la domiciliu. Sistemul său de recunoaștere a vocii Bixby va fi integrat în electronice de consum, cum ar fi televizoare, frigidere, aparate de aer condiționat, aspiratoare și mașini de spălat. Kim Hyun-suk, directorul diviziei electronice de consum Samsung Electronics, a declarat că integrarea Bixbi 2.0 în aparatele de uz casnic va spori în primul rând confortul și comoditatea consumatorilor.

După cum Samsung a declarat deja la ediția din acest an a Consumer Electronics Show, încercăm să facem ca toate dispozitivele conectate de la Samsung să fie integrate cu inteligență artificială până în 2020„, a spus Kim. „Vom aplica Bixby 2.0 la o gamă mult mai largă de aparate de uz casnic„.

Samsung a introdus anul trecut Bixby, deoarece sistemul de recunoaștere a vocii a devenit disponibil pe smartphone-ul Samsung Galaxy S8. Pentru a permite consumatorilor să aibă propriul lor ecosistem AI de dispozitive IoT interconectate, Samsung a integrat asistentul inteligent Bixby la televizoare, frigidere și mașini de spălat în acest an.

Compania a început, de asemenea, dezvoltarea SmartThings anul trecut, o platformă deschisă care aduce totul împreună în automatizarea completă a aparatelor de uz casnic, de la televizoare și lumini până la încuietori. Bixby va fi în curând și pe aspiratoarele Samsung, comanda pentru curățenia în casă se va putea face programând și comandând vocal acest lucru. Kim a explicat că utilizatorii care utilizează aplicația SmartThings pot activa cu ușurință produsele conectate la rețea. Nu știm momentan dacă se va putea comanda lui Bixby și mai multe feluri de mâncare!

Internetul Lucrurilor IoT, este un concept ce presupune folosirea internetului pentru a conecta între ele diferite dispozitive, vehicule, aparate de uz casnic, toate integrate cu electronică, software și senzori care permit acestor obiecte să se conecteze și să facă schimb de date și servicii formând astfel o rețea de obiecte.

Cu aparatele electrocasnice echipate cu Bixby, un utilizator poate să-și programeze și să pornească dispozitivele IoT, de la aparate de aer condiționat până la lumini, Bixbi coordonând toate treburile casnice. Spunând doar „Bună Bixby, sunt acasă” aparatele vor trece automat la un alt mod de funcționare iar când utilizatorul spune „Noapte bună” toate aparatele vor trece pe modul de noapte.

Cu ajutorul tehnologiei Samsung, consumatorii pot monitoriza modul de utilizare a energiei și pot folosi mai eficient dispozitivele lor. Utilizatorii pot primi rapoarte periodice privind folosirea aparatelor din casă prin aplicația mobilă.

Lee Geun-bae șeful centrului de cercetare AI de la Samsung, a declarat că Samsung are avantajul tehnologiei AI pe fundalul cunoștințelor acumulate până acum despre clienți. „Miezul tehnologiei AI constă în furnizarea unor servicii prestabilite în avans prin înțelegerea necesității utilizatorilor chiar și în medii complicate„, a spus Lee. Subliniind faptul că Samsung a pus accentul tot mai mult pe dezvoltarea tehnologiei avansate AI.

În noiembrie anul trecut, firma a anunțat crearea unui centru de cercetare AI dedicat consolidării eforturilor sale de cercetare AI. Lee a spus că se vor extinde legăturile cu alte institute și universități concentrându-se asupra cercetării AI și se va căuta chiar fuziuni și achiziții ale unor firme din acest domeniu dacă este necesar.

Stiri

Samsung va prezenta un afișaj S-foldable la SID Display Week 2021

SID Display Week 2021 are loc între 17 și 21 mai și va fi un eveniment complet virtual. SID Display Week 2021...

Samsung crede că „nu este niciodată prea devreme” pentru a explora 6G

Samsung a lansat o Carte Albă 6G unde spus că „nu este niciodată prea devreme să începem pregătirea pentru 6G”. Noile rețele...

Frigiderele Samsung au fost evaluate ca fiind „cele mai bune” în Europa

Frigiderele Samsung au fost clasate pe primul loc în evaluarea marilor reviste europene de profil din Germania, Suedia și Italia. Cea mai...

Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G a apărut Google Play Console

Samsung lucrează la lansarea unei noi serii de tablete: Samsung Galaxy Tab S7 Lite, cu o lansare destul de aproape. Cele două...

O nouă dovadă a existenței seriei Samsung Galaxy Note 21

Compania Samsung a declarat în urmă cu două luni că nu va lansa anul acesta seria Galaxy Note 21. Știrea nu a...

Ecranele OLED de pe Galaxy Book Pro certificate de SGS pentru jocuri

Samsung a lansat recent noi laptopuri din gama Galaxy Book Pro, iar aceatea au venit cu ecrane OLED. Acum, Samsung a dezvăluit...

Samsung colaborează la sistemul de operare Fuchsia de la Google

De ani de zile, Google dezvoltă în mod constant sistemul de operare Fuchsia, un posibil înlocuitor al actualului Android. Acum se pare...