Samsung Electronics integrează serviciile IoT în SmartThings

1398

Samsung Electronics a integrat în SmartThings mai multe servicii de internet (IoT) și a lansat serviciul pe 26 februarie. Această mișcare a fost făcută pentru a consolida conectivitatea, care este nucleul internetului și pentru a oferi experiențe integrate consumatorilor.

Anterior, au existat aplicații cum ar fi SmarThings, ARTIK și Samsung Connect. Această integrare face ca gigantul IT sud-coreean să ofere consumatorilor consecvenți IoT (Internet of Things), indiferent de dispozitivele pe care le folosesc.

Serviciul integrat SmartThings va fi disponibil pe deplin începând cu luna viitoare. Utilizatorii de aplicații existente, inclusiv Samsung Connect, pot utiliza aplicația SmartThings prin intermediul unor actualizări simple. Samsung Connect a anunțat încă din 12 februarie că va fi actualizat pentru a deveni serviciul SmartThings.

Samsung Galaxy S9, noul model smartphone lansat de gigantul high-tech la MWC 2018 Barcelona, este încărcat cu serviciul SmartThings. O aplicație SmartThings va fi lansată și pe smartwatch-urile Samsung Gear. Smartwatch-urile Samsung Gear Sport și Gear vor avea o aplicație SmartThings care vă va permite să controlați mai multe dispozitive chiar de la încheietura mâinii.

SmartThings conectează nu numai toate platformele și ecosistemele Samsung IoT, ci și aplicațiile, terminalele și serviciile terților. Samsung Electronics a integrat chiar și platforma electronică Harman Ignite Platform în SmartThings.

Harman Ignite este o platformă cloud completă, end-to-end, care permite conectivitate, gestionarea dispozitivelor, activarea aplicațiilor, analize și capabilități de servicii gestionate. Permite furnizorilor de automobile, distribuitorilor și furnizorilor de servicii să introducă, să gestioneze, aplicații și servicii inovatoare de conectivitate, siguranță și confort.

Potrivit Samsung, mai mult de 40 de aplicații sunt construite în SmartThings chiar acum. Cei mai mulți utilizatori Samsung sunt familiarizați cu Samsung Smart Home și Samsung Connect, dar orice alt serviciu pe care Samsung îl va lansa în continuare va veni cu aplicația proprie pentru a putea fi integrat în SmartThings. Samsung a luat în considerare extinderea asistentului inteligent Bixby, pentru a fi integrat pe noile televizoare și frigidere și pe diverse alte aparate electrocasnice. Nu a fost făcută nicio mențiune despre aplicația S Voice cu Bixby, care este o progresie naturală a serviciului. Alături de această integrare va fi o revizuire imensă a UI (user interface), așteptată să fie disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS în această primăvară.

Companiile pot dezvolta cu ușurință soluții care se conectează la toate produsele SmartThings utilizând interfața de programare a aplicațiilor a Cloud-ului SmartThings. Samsung Electronics intenționează să furnizeze consumatorilor servicii de informații personalizate prin crearea unui ecosistem IoT în care toate dispozitivele sunt perfect corelate unul cu celălalt.

SURSĂBusinessKorea