Samsung, Intel, Ericsson și IBM colaborează pentru cipuri de nouă generație

174
Samsung Intel Ericsson si IBM
Sursa foto: via sammobile.com

Samsung, Ericsson, IBM și Intel fac echipă pentru a cerceta și a dezvolta cipuri de ultimă generație. Fundația Națională pentru Știință (NSF) din Statele Unite este cea care finanțează acest parteneriat. US National Science Foundation (NSF) a acordat giganților tehnologiei 50 de milioane de dolari pentru proiect, ca parte a inițiativei „Viitorul semiconductoarelor – Future of Semiconductors”.

National Science Foundation și Samsung, Ericsson, IBM și Intel vor lucra pe o bază de „co-proiectar” pe diferite fronturi pentru a dezvolta cipurile de nouă generație. Cele patru companii își vor uni forțele și vor lucra mână în mână în mai multe domenii pentru viitoarele cipuri. Vor fi avute în vedere performanțele dispozitivului, nivelul cipului și al sistemului, reciclabilitatea, impactul asupra mediului și capacitatea de fabricație.

Samsung, Ericsson, IBM și Intel în inițiativa “Future of Semiconductors”

„Viitorii semiconductori și microelectronica vor necesita cercetare trans-disciplinară care să cuprindă materiale, dispozitive și sisteme, precum și implicarea întregului spectru de talente din sectoarele academic și industrial.” A declarat directorul NSF Sethuraman Panchanathan, potrivit SamMobile.

Prin finanțarea de 50 de milioane de dolari, NSF urmărește acest parteneriat între Samsung, Ericsson, IBM și Intel pentru a „informa nevoile de cercetare, a stimula inovația, a accelera traducerea rezultatelor pe piață și a pregăti viitoarea forță de muncă”.

NSF este o agenție guvernamentală americană ce susține procesele de cercetare și educație în toate domeniile non-medicale ale științei și ingineriei. A fost fondată în 1950 și a avut în 2021 un buget de peste 7,741 miliarde de dolari.

Această inițiativă face parte din Granturile de echipă FuSe of Semiconductors (FuSe) ale NSF. Potrivit programului, progresul în dezvoltarea de noi procese, materiale, dispozitive și arhitecturi a fost împiedicat de dezvoltarea independentă. Programul NSF vede o mare oportunitate în avansarea tehnologiilor de calcul și reducerea costurilor de aplicare a acestora prin co-dezvoltare. „Scopul este de a cultiva o coaliție largă de cercetători din comunitățile științifice și de inginerie”.

Samsung este unul dintre cei mai de impact producători de semiconductori din lume. În acest fel este normal ca gigantul tehnologic să participe la inițiativa de a dezvolta împreună cipuri de generație următoare. Urmează să se stabilească exact momentul în care piețele de consumatori și întreprinderile vor vedea roadele acestor colaborări.