Samsung în colaborare cu Intel realizează viteze de 305Gbps pe 5G

406
Samsung in colaborare cu Intel realizeaza viteze de 305 Gbps pe 5G
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung în colaborare cu Intel a anunțat o descoperire semnificativă în ceea ce privește performanța 5G SA Core. Cele două companii au obținut o capacitate de procesare a datelor 5G SA Core de 305Gbps (Gigabits pe secundă) pe server și îmbunătățirea latenței într-un mediu de rețea mobilă cu caracteristici comerciale activate.

Această performanță superioară a Samsung 5G SA Core (SA – Standalone) a fost realizată folosind procesorul scalabil Intel Xeon. Este un procesor de doua generație, folosit cu adaptorul de rețea Intel Ethernet E810 cu personalizare dinamică îmbunătățită a dispozitivului. Capacitatea de 305Gpbs este echivalentă cu găzduirea a mai mult de 200.000 de utilizatori care difuzează simultan videoclipuri cu rezoluție standard.

Samsung și Intel extind capacitatea 5G

Această performanță nu numai că va contribui la creșterea eficienței costurilor pentru implementările rețelei 5G Core, dar va contribui și la accelerarea livrării rețelelor de capacitate mare de generație următoare. Acest lucru va favoriza cazuri de utilizare 5G mai captivante și prelucrarea unor mari volume de date cu latență scăzută. Acestea includ realitatea augmentată (AR), realitatea virtuală (VR) și V2X, experiențe fără impact asupra performanței printr-o capacitate mai mare de date.

Prelucrarea datelor necesită o cale complexă care utilizează mai multe nuclee, inclusiv distribuirea pachetelor, transmiterea și procesarea nucleelor. Cu adaptorul de rețea Intel Ethernet E810 cu DDP îmbunătățit, funcțiile de distribuție și transmisie a datelor sunt mai bine optimizate pe adaptorul de rețea și nucleele procesorului, rezultând performanțe mai mari. Samsung și Intel au reușit să implementeze o configurație simplificată a sistemului și să sporească procesarea și performanța rețelei.

V2X – Vehicle-to-everything sau Vehicul-la-orice. Este comunicarea între un vehicul și orice entitate care poate afecta sau poate fi afectată de vehicul. Principalele motivații pentru V2X sunt siguranța rutieră, eficiența traficului și economiile de energie.

Printr-o strânsă colaborare cu Intel, am reușit să obținem o performanță de vârf în industrie cu 5G SA Core”. A declarat Sohyong Chong, vicepreședinte și șef cercetare și dezvoltare Core Software, Business Networks la Samsung Electronics, conform Samsung Newsroom. „Nucleul Samsung Core 5G SA are un design extrem de flexibil și scalabil. Astfel va permite clienților noștri să lanseze servicii 5G mai rapid și mai rentabil”.

Samsung este un pionier al soluțiilor 5G

Tranziția la 5G Standalone Core este esențială pentru a atinge întregul potențial al 5G”. A declarat și Alex Quach, vicepreședinte și director general Core Network, Intel Corporation. „Această etapă realizată cu Samsung este o verificare a modului în care colaborarea puternică din industrie și utilizarea tehnologiilor inovatoare pot spori performanța pentru a accelera această tranziție și a deschide calea către noi rețele și servicii”.

Samsung Networks a fost pionierul livrării cu succes a soluțiilor 5G end-to-end, inclusiv chipset-uri și tehnologii de rețea de bază. Compania sprijină serviciile comerciale 5G pe toate piețele de top din lume. În plus, compania își extinde rapid amprenta globală pe noi piețe, inclusiv Canada, unde zilele trecute a lansat rețeaua 5G.