Samsung va investi 160 miliarde de dolari în următorii 3 ani

991

Lee Jae-yong, vicepreședinte al companiei Samsung Electronics, a anunțat un plan de investiții pe scară largă pe data 8 august, după ce compania sud-coreeană nu a prea excelat în acestă privință în ultimul timp. „Am decis să extindem investițiile și recrutarea pentru a vitaliza economia sud-coreeană și a dezvolta noi industrii„, a declarat oficialul Samsung. „Vom investi 160 miliarde de dolari și vom da de lucru în mod direct la 40.000 de persoane în următorii trei ani„.

Planul companiei high-tech include investiții interne de 130 de miliarde de dolari și 25 trilioane won în patru sectoare importante ale companiei Samsung Electronics – inteligența artificială (AI), telecomunicațiile mobile de generația a 5-a, bio-businessul și semiconductori.

Planul masiv de investiții este fără precedent în amploare în istoria recentă a companiei high-tech Samsung dar și a celorlalte companii din Coreea de Sud. Acest plan a fost anunțat la două zile după ce vicepreședintele Lee Jae-yong s-a întâlnit cu Kim Dong-yeon, vicepremier și ministru al economiei și finanțelor din Coreea de Sud.

Întâlnirea dintre președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in și vicepreședintele Lee Jae-yong, la ceremonia de deschidere a unei fabrici de telefoane mobile din Noida, India, a avut o mare influență asupra deciziei companiei coreene de a lansa acest plan de investiții. „Sper că Samsung va investi mai mult și va crea mai multe locuri de muncă în Coreea de Sud„, a declarat președintele Moon vicepreședintelui Lee, la această întâlnire. Samsung Electronics a început imediat să elaboreze un plan privind investițiile viitoare.

Samsung înseamnă trei stele în limba coreeană. Compania, fondată în 1938, are o influență puternică asupra dezvoltării economice, a politicii, a mass-mediei și a culturii din Coreea de Sud. Companiile sale produc aproximativ o cincime din exporturile totale din Coreea. Veniturile Samsung au fost egale cu 17% din PIB-ul Coreei de Sud.

50 de miliarde de dolari pentru proiecte din alte țări vor fi alocați de compania sud-coreeană. Este de așteptat să crească finanțarea pe scară largă pentru Harman, o companie preluată acum de Samsung care va fi situată în centrul strategiei companiei sud-coreene. În special, Harman urmărește în mod activ dezvoltarea sistemelor de infotainment, inclusiv sisteme audio pentru automobile, și se așteaptă ca în viitor să fie necesare costuri mari de investiții în cercetare și dezvoltare. Unii observatori spun că firma sud-coreeană ar putea lua măsuri pentru a dezvolta autovehicule autonome cu tehnologii Harman.

În plus, unii experți declară că planul reflectă, de asemenea, eforturile vicepreședintelui Lee de a restabili încrederea publică pe care el și grupul Samsung au pierdut-o, deoarece s-au implicat într-un mare scandal politic în timpul președinției lui Park Geun-hye.

SURSĂBusinessKorea