Acasă Stiri Samsung va investi 160 miliarde de dolari în următorii 3 ani

Samsung va investi 160 miliarde de dolari în următorii 3 ani

Lee Jae-yong, vicepreședinte al companiei Samsung Electronics, a anunțat un plan de investiții pe scară largă pe data 8 august, după ce compania sud-coreeană nu a prea excelat în acestă privință în ultimul timp. „Am decis să extindem investițiile și recrutarea pentru a vitaliza economia sud-coreeană și a dezvolta noi industrii„, a declarat oficialul Samsung. „Vom investi 160 miliarde de dolari și vom da de lucru în mod direct la 40.000 de persoane în următorii trei ani„.

Planul companiei high-tech include investiții interne de 130 de miliarde de dolari și 25 trilioane won în patru sectoare importante ale companiei Samsung Electronics – inteligența artificială (AI), telecomunicațiile mobile de generația a 5-a, bio-businessul și semiconductori.

Planul masiv de investiții este fără precedent în amploare în istoria recentă a companiei high-tech Samsung dar și a celorlalte companii din Coreea de Sud. Acest plan a fost anunțat la două zile după ce vicepreședintele Lee Jae-yong s-a întâlnit cu Kim Dong-yeon, vicepremier și ministru al economiei și finanțelor din Coreea de Sud.

Întâlnirea dintre președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in și vicepreședintele Lee Jae-yong, la ceremonia de deschidere a unei fabrici de telefoane mobile din Noida, India, a avut o mare influență asupra deciziei companiei coreene de a lansa acest plan de investiții. „Sper că Samsung va investi mai mult și va crea mai multe locuri de muncă în Coreea de Sud„, a declarat președintele Moon vicepreședintelui Lee, la această întâlnire. Samsung Electronics a început imediat să elaboreze un plan privind investițiile viitoare.

Samsung înseamnă trei stele în limba coreeană. Compania, fondată în 1938, are o influență puternică asupra dezvoltării economice, a politicii, a mass-mediei și a culturii din Coreea de Sud. Companiile sale produc aproximativ o cincime din exporturile totale din Coreea. Veniturile Samsung au fost egale cu 17% din PIB-ul Coreei de Sud.

50 de miliarde de dolari pentru proiecte din alte țări vor fi alocați de compania sud-coreeană. Este de așteptat să crească finanțarea pe scară largă pentru Harman, o companie preluată acum de Samsung care va fi situată în centrul strategiei companiei sud-coreene. În special, Harman urmărește în mod activ dezvoltarea sistemelor de infotainment, inclusiv sisteme audio pentru automobile, și se așteaptă ca în viitor să fie necesare costuri mari de investiții în cercetare și dezvoltare. Unii observatori spun că firma sud-coreeană ar putea lua măsuri pentru a dezvolta autovehicule autonome cu tehnologii Harman.

În plus, unii experți declară că planul reflectă, de asemenea, eforturile vicepreședintelui Lee de a restabili încrederea publică pe care el și grupul Samsung au pierdut-o, deoarece s-au implicat într-un mare scandal politic în timpul președinției lui Park Geun-hye.

Stiri

Samsung a rămas pe primul loc în cota de piață în Europa în 2020

2020 a fost un an greu pentru piața europeană a smartphone-urilor deși cifrele vânzărilor s-au recuperat aproape în totalitate până la sfârșitul...

Galaxy S22 cu o cameră selfie in-display și una principală de 200MP

Samsung a lansat anul acesta în ianuarie o noul serie emblematică de excepție: Samsung Galaxy S21. A fost și este întoarsă pe...

Samsung Galaxy M42 vine în Europa în mai multe culori

Au trecut câteva luni de când am scris că Samsung dezvoltă un smartphone Galaxy M42. De atunci nu s-a mai știut prea...

Samsung aduce o altă caracteristică emblematică la Galaxy A52

Luna trecută am scris că Galaxy A52 va veni cu un ecran Super AMOLED cu rata de 90Hz / 120Hz. De asemenea,...

Samsung lucrează la următorul procesor Exynos mid-range

Samsung lucrează la un nou sistem pe chip (procesor) cu numărul de model S5E5515. Nu este clar încă sub ce nume va...

Galaxy Tab S7 Lite testată pe Geekbench cu Snapdragon 750G

Tableta Samsung Galaxy Tab S7 Lite este posibil să apară mai devreme decât ne așteptam în acest an. Dacă sunteți în căutarea...

Galaxy Xcover 5, confirmat cu dual-SIM aproape de lansare

Următorul telefon robust Samsung pentru 2021 este cu un pas mai aproape de a ajunge pe rafturi. Noul smartphone Samsung Galaxy Xcover...