Samsung continuă să investească în ecosistemul Samsung Gear VR

1809

Samsung și-a marcat intrarea în lumea realității virtuale prin lansarea lui Samsung Gear VR anul acesta la târgul tehnologic IFA Berlin. Conform The Korea Herald, Samsung încearcă să creeze un ecosistem pentru dispozitivele sale de realitate virtuală investind în producătorii de jocuri și dezvoltatorii cu idei bune și dorința de a crea conținut interesant. Potrivit surselor lor, cel puțin un dezvoltator local de jocuri a primit fonduri de la Samsung pentru crearea unui joc pentru Gear VR.

Samsung intenționează de asemenea să investească și în companii străine pentru dezvoltarea de conținut de realitate virtuală, zvonindu-se deja de existența a 3 companii gata să lanseze jocuri pentru Gear VR.

Se zvonește de asemenea că Facebook lucrează deja cu producătorii de jocuri din Koreea pentru dezvoltare unor jocuri pentru Gear VR. Analiști au prezis că Gear VR ar putea crea o piață de peste 7 miliarde de dolari în următorii 4 ani dar situația nu e perfectă.

Se pare că Gear VR ar avea probleme de supraîncălzire la utilizarea cu Samsung Galaxy Note 4. Oculus și-a informat competitorii despre lansarea de device-uri de virual reality nefinisate, CEO-ul, Brendan Iribe declarând posibilitatea apariției dezorientării și a răului de mișcare o dată cu folosirea lor.