Samsung investește în firma americană de securitate SentinelOne

781

Samsung SDS a investit în compania americană de securitate SentinelOne pentru a face față amenințării crescânde a ciber-atacurilor. De asemenea, Samsung vrea să răspundă cererii tot mai mari de securitate digitală pe piață, a declarat gigantul high-tech. Samsung a declarat că a investit în compania americană SentinelOne prin Samsung Venture Investment.

Suma exactă nu a fost făcută publică de Samsung în baza unui acord de confidențialitate. Înființată în 2013, SentinelOne oferă protecție în timp real pentru laptopuri, smartphone-uri, servicii de cloud computing și dispozitive IoT prin intermediul platformei bazate pe inteligența artificială (AI).

Samsung vrea să beneficieze de tehnologia de securitate dezvoltată de SantinelOne

Firma americană a anunțat că a obținut 120 milioane de dolari de la investitori, printre care Samsung Venture Investment, Insight Partners, NextEquity, Third Point Ventures și Redpoint Ventures. Acesta a declarat că finanțarea va fi utilizată pentru a accelera dezvoltarea tehnologiei sale de protecție a dispozitivelor prin AI.

După această investiție, Samsung SDS se află în discuții cu SentinelOne pentru a-și asigura dreptul de a vinde tehnologia de protecție bazată pe AI a partenerului american, numită Endpoint Detection and Response (EDR) – Detectarea și răspunsul la punctul final, pe piața locală. Tehnologia EDR este bazată pe AI și este folosită pentru prevenirea, detectarea și reacția la atacurile cibernetice pe dispozitivele IoT.

SentinelOne a fost fondată în 2013 de către o echipă de elită a experților în securitate și apărare în domeniul cibernetic din SUA. Are sediul în Mountain View, California SUA. SentinelOne are birouri în Mountain View, Tel Aviv și Tokyo. SentinelOne a fost numită de Gartner ca vizionar în terminalele de date și are clienți în America de Nord, Europa și Japonia.

Datorită codurilor malware cu creștere rapidă și a tacticilor de hacking tot mai evoluate, tehnologia EDR detectează și răspunde atacurilor cibernetice în timp real”. A afirmat Samsung într-un comunicat de presă. „Utilizând tehnologia EDR a SentinelOne, Samsung își extinde afacerile de securitate cibernetică. Clienții au nevoie de măsuri pentru a-și proteja dispozitivele, cum ar fi smartphone-urile, tabletele și PC-urile”.

Samsung a mai investit recent în companiile Jitterbit din SUA și Iguazio din Israel

Compania coreeană a declarat că investiția este în concordanță cu activitatea curentă a companiei pentru a asigura tehnologiile de bază și pentru a-și consolida competitivitatea. Pe lângă SentinelOne, în luna martie Samsung a investit în compania Iguazio din Israel, specializată în furnizarea de aplicații de date AI. De asemenea, a făcut o investiție în compania Jitterbit, o companie din SUA care conectează serviciile de cloud computing la programele de aplicații.

Vom continua să aducem noi soluții de securitate pentru a oferi clienților noștri cele mai bune servicii de protecție„. A declarat vicepreședintele Samsung SDS, Han Sung. Pentru Samsung protecția terminalelor cum ar fi  smartphone-uri, laptopuri sau tablete este foarte importantă. Conform KoreaTimes, investiția în compania americană SentinelOne este ultima dovadă în acest sens.