Samsung face o investiție record de 24 miliarde $ în display-uri flexibile

1295

Samsung Electronics a declarat pe 27 octombrie 2016 că va face o investiție record de 24 de miliarde $USD, în instalații de producție pentru semiconductori, display-uri și producția de memorii flash.

Compania intenționează să investească această sumă enormă în extinderea producției în masă a acestor componente, pentru a satisface cererea în creștere a afacerilor în telefonie și cererile clienților externi.

Având în vedere că Samsung Electronics a fost prima companie care a produs chipset-ul 10nm în cantități de masă, iar zvonurile că Apple va folosi ecrane OLED pentru producția din anul 2017 la iPhone, pentru viitoarele sale modele, nu este greu de înțeles de ce o astfel de investiție uriașă.

Compania a declarat că suma 13,2 miliarde $ va fi folosită pentru extinderea producției de cipuri de memorie flash tip V-NAND, care sunt folosite pentru centrele de date și servere de afaceri, dar și pentru modernizarea altor unități de producție în ansamblu.

Samsung este deschizător de drumuri în acest domeniu, și este de așteptat să mizeze în continuare pe ecrane flexibile curbate OLED, pentru a merge mai departe.

VIAPhoneArena
SURSĂKoreaHerald