Samsung ISOCELL Plus, mai multă acuratețe și claritate la fotografii

1177
Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a lansat noua sa tehnologie „ISOCELL Plus”, care permite senzorilor de imagine CMOS să capteze mai multă lumină, mărind în mod semnificativ sensibilitatea la lumină și fidelitatea culorii. Utilizatorii de smartphone-uri se pot aștepta acum la fotografii mai precise și mai clare în medii cu lumină scăzută. La începutul acestui an, Samsung a făcut progrese în fotografia mobilă cu lumină scăzută datorită întroduceri camerei cu diafragmă variabilă pe Galaxy S9 și S9+. Cu toate acestea, datorită tehnologiei ISOCELL Plus pe care tocmai a lansat-o gigantul sud-coreean, imaginile în scenele cu lumină scăzută ar putea deveni și mai bune. Cu cât este mai mare cantitatea de lumină capturată de pixeli, cu atât este mai bună calitatea imaginii în situații de lumină scăzută. Pentru a face fotografii de înaltă calitate, senzorii de imagine CMOS trebuie să aibă cât mai multă lumină și să transmită foto-diodei informațiile corecte despre culoare. Asemenea cerințe au fost rezolvate prin introducerea tehnologiei ISOCELL de către Samsung în 2013. ISOCELL formează o barieră fizică între pixelii vecini, reducând diafonia de culori și extinderea capacității full-well. Acest lucru permite fiecărui pixel să absoarbă și să dețină mai multă lumină decât senzorul de imagine convențional, pentru o calitate superioară a imaginii. Odată cu introducerea noilor senzori ISOCELL Plus, Samsung duce fotografia la un nou nivel. La ISOCELL Plus, Samsung a adus o noutate, un material inovator nou dezvoltat de Fujifilm, minimizând pierderile optice și reflexia luminii. „Apreciem relația noastră strategică cu Samsung și dorim să felicităm compania Samsung pentru finalizarea dezvoltării ISOCELL Plus„, a declarat Naoto Yanagihara, vicepreședinte Fujifilm. „Această evoluție este o piatră de hotar remarcabilă pentru noi, deoarece marchează prima comercializare a noului nostru material. Printr-o colaborare continuă cu Samsung, vrem să aducem inovarea la un nou nivel pentru camerele foto mobile„.

Pixelul este un element component, de obicei foarte mic, al imaginilor grafice digitale. Cuvântul provine din engleză de la PICture ELements (elemente de imagine). Un multiplu des întrebuințat este 1 MP = 1 milion pixeli. Cu cât nr. de megapixeli la aparatul foto este mai mare cu atât calitatea pozei este mai bună, se disting elementele fotografiate mai bine.

Noul ISOCELL Plus oferă o fidelitate mult mai mare a culorilor, împreună cu o îmbunătățire cu 15% a sensibilității la lumină. Tehnologia permite, senzorilor de imagine să fie echipați cu pixeli de 0,8 micrometri (μm) și de dimensiuni mai reduse, fără a pierde performanțele, ceea ce o face o soluție optimă pentru dezvoltarea camerelor cu rezoluție superioară de peste 20 MP. „Prin colaborarea strânsă cu Fujifilm, lider în industria imagistică și tehnologia informației, am împins granițele tehnologiei senzorilor de imagine CMOS și mai mult„, a declarat Ben K. Hur, vicepreședinte Marketing System LSI la Samsung Electronics. „ISOCELL Plus nu numai că va permite dezvoltarea de senzori de rezoluție foarte înaltă, cu dimensiuni incredibil mici, dar va aduce și îmbunătățiri de performanță pentru camerele foto, care vor avea mai mulți pixeli„. În urma acestei lansări, Samsung este așteptat să prezinte versiuni prototip ale noii tehnologii de cameră foto, la Shanghai Mobile World Congress 2018, care va avea loc în următoarele zile.
SURSĂSamsung News