Samsung Kids – o aplicație excelentă pentru părinți și copii

592
Samsung Kids o aplicatie excelenta pentru copii
Sursa Foto: via SamMobile.com

Printre multele aplicații Samsung există și Samsung Kids. Este o aplicație mai puțin orientată spre productivitate, dar foarte importantă pentru părinți și copii. Este un mediu foarte sigur pentru copii să folosească smartphone-urile și tabletele Galaxy. Cu această aplicație este foarte ușor pentru părinți să controleze timpul pe care copiii îl primesc pe smartphone și tipul de conținut pe care îl pot accesa pe telefon și online.

Samsung Kids este colorat și plin de personaje de desene animate. Copilul tău îi poate urmări pe elegantul Crocro, bucătarul Cooki, pe Lisa și Bobby, creatorii distracției fără limite în Samsung Kids.

  • Crocro este un iubitor de modă și design! Micuțul tău îl poate ajuta pe Crocro și prietenii săi să își proiecteze casa în Crocro’s Friends Village.
  • Cooki este un mare fan al gătitului, gata să guste și să gătească. Află cu ce să-l hrănești pentru o dietă sănătoasă.
  • Cu Lisa ești gata să cânți și să dansezi. Cântați și înregistrați melodii cu vocea fiecărui prieten sau chiar cântați cu diferite instrumente.
  • Bobby este artistul grupului! Lui Bobby îi place să creeze capodopere pe diferite pânze, fie că este vorba de nisip sau hârtie.

Cel mai important, Samsung Kids previne achizițiile nedorite online, Play Store sau Galaxy Store și restricționează accesul la interfața standard One UI și la toate aplicațiile instalate pe dispozitivul tău Galaxy – deși părinții pot impune excepții, potrivit SamMobile. Samsung Kids poate fi accesat din zona de comutare rapidă a telefonului, similar cu rutinele DeX și Bixby. De asemenea, utilizatorii pot alege să creeze o comandă rapidă a aplicației pentru ecranul de pornire sau pentru sertarul de aplicații.

Aplicațiile Samsung Kids Phone, Camera și Galerie

Deși refuză accesul la aplicațiile One UI, Samsung Kids vine cu propriul set de aplicații incorporate. Toate sunt foarte potrivite pentru copii, inclusiv o aplicație Telefon, o aplicație Cameră și una Galerie. Aceste aplicații au fost concepute pentru Samsung Kids, așa că diferă în multe privințe de aplicațiile Samsung obișnuite. De exemplu, aplicația Telefon din Samsung Kids este restricționată intenționat și nu are un apelator sau acces la lista dvs. de contacte. Doar tu decizi ce contacte pot apela copiii tăi.

Aplicația Cameră este simplificată și are propriile efecte și filtre colorate. Iar aplicația Galerie — la fel simplificată — nu are acces la fotografiile, videoclipurile sau chiar capturile de ecran capturate în Samsung Kids. Conține doar fotografii și videoclipuri capturate cu aplicația „Camera mea” pentru copii.

În cele din urmă, spațiul de siguranță digital al Samsung are un panou lateral al ecranului de pornire similar cu Samsung Free și Google Discover. Acesta poate fi dezactivat în setările de control parental – afișând dintr-o privire conținutul partenerului pentru copii și câteva informații utile.

Jocuri sigure și fără reclame cu Samsung Kids

Ecranul de pornire implicit include, de asemenea, comenzi rapide către o mână de jocuri mobile fără microtranzacții pe care le puteți descărca în siguranță din Galaxy Store.

Există Bobby Canvas — un joc de desen cu o funcție de carte de colorat; Satul Prietenilor lui Croco; My Magic Voice, care le permite copiilor să înregistreze și să își redea vocile cu efecte amuzante. Lisa Music Band este un player muzical care le permite părinților să încarce fișiere audio din stocarea telefonului. Iar Croco Adventure este un simplu joc de puzzle care încurajează copiii să se potrivească formelor și culorilor.

Browserul meu este un browser de internet care are acces doar la câteva portaluri web etichetate Dogo News, Dogo Movies și Dogo Books. Dar, în ușor contrast cu restul Samsung Kids, o parte din conținutul găsit pe aceste trei portaluri Dogo pare a fi mai potrivit pentru adolescenți tineri decât pentru copiii mici. Dar părinții pot adăuga manual și acces la orice site web doresc în Browserul meu.

Unul dintre lucrurile foarte bune la Samsung Kids este că părinții pot configura mai multe profiluri de utilizator. Părinții pot defini un nume de profil, o poză și o dată de naștere și numai părinții pot comuta între diferite profiluri prin furnizarea unei parole, scanare a amprentei, PIN etc.

Părinții pot defini ce poate accesa fiecare profil în Samsung Kids individual. Este un lucru excelent dacă au mai mulți copii care folosesc același telefon sau tabletă Galaxy. Fiecare profil de utilizator are propriile controale parentale.

În plus, contactele permise în aplicația Telefonul meu – My Telefon pentru un profil nu vor fi disponibile pentru altul. De asemenea, conținutul Galeriei dintr-un profil nu va fi accesibil de către altul. Progresul jocului este separat pentru fiecare profil de utilizator și așa mai departe.

Controale parentale de care aveți nevoie cu Samsung Kids

În Samsung Kids, utilizatorii nu pot schimba setările, efectua achiziții sau descărca aplicații fără a confirma mai întâi amprenta/parola pentru ecranul de blocare sau un cod PIN Samsung Kids opțional pe care părinții îl pot predefini.

În plus, Samsung Kids nu poate fi închis sau minimizat fără detaliile ecranului de blocare. Părinții pot fi liniștiți știind că copiii lor nu vor putea accesa aplicațiile One UI, indiferent de butoanele pe care le apăsă sau de gesturile pe care le efectuează, accidental sau altfel. Aceste funcții de siguranță sunt activate în mod implicit. Dar părinții pot impune controale parentale suplimentare și pot limita timpul de utilizare pentru fiecare profil în parte.

Părinții au acces la un istoric de contacte frecvente, aplicații utilizate și fișiere media. Aceștia pot acorda sau refuza accesul la aplicații, contacte, fișiere media și fișiere muzicale pentru fiecare profil de utilizator în mod individual.

În concluzie, dacă sunteți în căutarea unei modalități sigure prin care copiii dvs. să comunice cu dvs. de la distanță sau doriți ca aceștia să se bucure de aplicații mobile simple, fără să vă faceți griji cu privire la reclame, costuri ascunse, urmărirea datelor și alte astfel de probleme, Samsung Kids este de mare ajutor.