Samsung Knox primește certificarea CC pentru televizoarele din 2024

111
Samsung Knox primeste certificarea CC
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat că Samsung Knox, soluția de securitate integrată în televizoarele sale din 2024, a obținut certificarea Common Criteria (CC) înainte de lansarea produsului. Certificarea ilustrează angajamentul companiei Samsung față de integritatea și eficiența securității ridicate pentru al 10-lea an consecutiv.

Certificarea CC reprezintă un etalon global, recunoscut de 31 de țări din întreaga lume, pentru evaluarea integrității securității produselor IT. Samsung a obținut acum 10 ani consecutivi de certificare CC pentru Samsung Knox. Soluție de securitate de top Samsung a continuat să se îmbunătățească de la an la an pe televizoarele Samsung. Anul acesta, Samsung Knox își demonstrează excelența în securitate globală prin validare înainte ca televizoarele din 2024 să fie disponibile pe piață.

„Viața noastră de zi cu zi devine și mai conectată. Astfel Samsung înțelege nevoia fundamentală pe care o au clienții pentru confidențialitatea și securitatea informațiilor lor personale”. A declarat Yongjae Kim, vicepreședinte executiv al Visual Display Business la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. „Suntem mândri că am obținut 10 ani consecutivi de certificare CC pentru Samsung Knox pe televizoarele noastre.”

Criteriile comune (CC) este un set de standarde recunoscute la nivel internațional ( ISO 15408) al căror obiectiv este evaluarea imparțială a securității sistemelor informatice și a software-ului. Certificarea Common Criteria este recunoscută în Australia, Austria, Canada, Republica Cehă, Danemarca, Etiopia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia și Ungaria. Certificarea Common Criteria este recunoscută și în India, Indonezia, Israel, Italia, Japonia, Malaezia, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Pakistan, Polonia, Qatar, Coreea, Singapore, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia, UK și SUA.

Pakistanul a dat lumii cel mai tânăr laureat al premiului Nobel. Malala Yousafzai a primit, la numai 17 ani, premiul Nobel pentru Pace „pentru lupta împotriva asupririi copiilor și tinerilor și pentru dreptul tuturor copiilor la educație”.

CC există pentru a asigura standarde consistente și riguroase de evaluare a integrității pentru produsele IT și continuă să îmbunătățească eficiența evaluării și certificării. Cu o evaluare îmbunătățită și standarde consecvente, CC își propune să sporească încrederea în securitatea produselor IT certificate. Certificarea CC cuprinde un profil de protecție și o țintă de securitate. Samsung Knox a îndeplinit cu succes ST și a atins standardele pentru CC.

Certificarea CC subliniază trei caracteristici de securitate de bază ale Samsung Knox:

  • Monitorizare Tizen OS: Sistemul de securitate Knox detectează în mod activ potențialele amenințări de hacking în timp real. Knox semnalează orice modificări neautorizate în sectoarele critice ale sistemului de operare Tizen, nucleul televizoarelor Samsung.
  • Blocarea site-urilor de phishing: Knox verifică paginile web accesate de utilizatori, blocând preventiv orice site-uri de phishing. Astfel protejează datele utilizatorilor și confidențialitatea.
  • Protecție îmbunătățită a informațiilor personale: Samsung Knox asigură o protecție perfectă a datelor personale sensibile ale utilizatorilor printr-o conexiune securizată cu Samsung Knox Vault, un procesor dedicat pentru funcțiile de securitate. (Exclusiv pentru modelele QN900D și QN800D).