Samsung și KT au realizat o rețea care lucrează simultan în 5G SA și NSA

510
Sursa Foto: via Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics și KT Corporation au anunțat că au desfășurat cu succes primul nucleu comun 5G Standalone (SA) și Non-Standalone (NSA) din Coreea din rețeaua comercială a KT. Korea Telecom își va lansa comercial rețeaua SA atunci când dispozitivele compatibile 5G SA vor fi disponibile pe piață. Nucleul comun al Samsung va rula în centrele de telecomunicații Mobile Edge Computing ale KT din opt mari orașe coreene.

Samsung și KT au colaborat încă din etapa de dezvoltare pentru a furniza tehnologii cheie 5G SA pe infrastructura NSA a KT. Aceasta încorporează soluția Samsung Control and User Plane Separation (CUPS), direcția traficului de margine și capacitățile de decupare a rețelei.

Samsung și KT (Korea Telecom) colaborează pentru 5G din 2016, când au reușit prima conexiune 5G din lume. KT a lansat serviciile comerciale 5G în modul NSA în aprilie trecut. Astfel KT a devenit singurul operator din Coreea care a adoptat soluția CUPS în rețeaua sa. Arhitectura CUPS este o tehnologie fundamentală pentru nucleul 5G SA. Aceasta îmbunătățește scalabilitatea rețelei, flexibilitatea și implementarea prin separarea funcțiilor de control și planul utilizatorului. CUPS permite operatorilor și întreprinderilor să introducă rapid servicii 5G SA prin actualizări de software. Nu va mai fi nevoie să construiască un nucleu 5G SA separat.

Samsung și KT construiesc o nouă bază pentru evoluția 5G

Prin implementarea CUPS încă din faza inițială a comercializării 5G, avem un avantaj competitiv pe piață. Astfel putem implementa rapid și ușor nucleul comun 5G SA și NSA în centrele noastre MEC fără rețele de bază suplimentare”. A declarat Young-soo Seo, vicepreședinte și șef al unității de tehnologie de cercetare a rețelelor la KT Corporation. „Suntem încântați să colaborăm din nou cu Samsung și ne pregătim pentru lansarea rețelelor 5G SA în Coreea”.

SA (standalone) și NSA (non-standalone) sunt două piste 5G, specificații cu referire la rețelele 5G. Cu NSA rețelele 5G vor fi sprijinite de infrastructura existentă 4G. Cu SA se permite implementarea 5G fără a fi nevoie de rețelele 4G.

Nucleul comun 5G al Samsung poate suporta 5G SA și NSA, precum și 4G simultan. Acest nucleu comun complet integrat simplifică fluxurile de date, permițând utilizatorilor să experimenteze servicii mobile stabile de înaltă calitate. Întreprinderile pot adopta, de asemenea, selectiv rețelele SA sau rețelele NSA pentru a-și scala cu ușurință serviciile specifice. În plus, arhitectura 5G SA nu se bazează pe infrastructura 4G existentă și, prin urmare, oferă servicii cu latență redusă și ajută la economisirea consumului de baterie mobilă pentru consumatori.

Nucleul nostru comun 5G este o soluție puternică care aduce servicii fără precedent mai aproape de utilizatori. Această colaborare cu KT este o etapă semnificativă în progresul către comercializarea rețelelor naționale 5G SA în Coreea”. A declarat Taiyeon Kim, vicepreședinte senior și șef al serviciului de tehnologie globală, Networks Business la Samsung Electronics, conform NewsSamsung.

Samsung este un pionier în furnizarea de soluții end-to-end 5G, inclusiv chipset-uri și tehnologii de rețea. Compania a fost în fruntea dezvoltării soluțiilor de bază virtualizate (vCore) pentru 4G și 5G. Acum Samsung conduce în acest domeniu spre comercializarea nucleului 5G SA.