Samsung și KT extind rețeaua de securitate PS-LTE în Coreea de Sud

703

Samsung Electronics a anunțat că a semnat un contract de colaborare cu Korea Telecom (KT) pentru a oferi soluții de siguranță publică. Acestea sunt bazate pe standardul 3GPP Release 13 și vor fi implementate în 10 regiuni metropolitane majore din Coreea de Sud, inclusiv Seul, până în 2020. În plus, cele două companii vor livra primul serviciu de Internet îngust al lucrurilor (NB-IoT) din lume prin intermediul rețelei PS-LTE.

Acesta este cel de-al treilea proiect în care KT și unitatea Networks Business a companiei Samsung au încheiat un parteneriat cu implementările rețelei PS-LTE (Public Safety LTE). Cele două proiecte anterioare au fost prima rețea PS-LTE din întreaga lume în provincia Gangwon din Coreea de Sud, unde s-a utilizat 700 MHz pe baza standardului 3GPP în 2016 și livrarea serviciului LTE-Railway în 2017 pe un tren de mare viteză de până la 250 km/h.

Conectivitate și siguranță oferite de Samsung și KT prin PS-LTE

Cele două companii urmăresc acum extinderea rețelei PS-LTE în zonele metropolitane din întreaga țară. Sunt incluse provinciile Seul, Gyeonggi, Gangwon, Jeolla, Gyeongbuk și Chungnam. După implementarea la nivel național acum și Rețeaua de securitate publică PS-LTE va avea acoperire națională în Coreea de Sud.

Samsung este încântat să vadă o realizare atât de importantă în siguranța publică a țării. Aici eforturile noastre continue și inovația în domeniul tehnologiei au avansat și adus siguranță utilizatorilor”. A declarat GY Seo, șef al departamentului Global Sales & Marketing, Networks Business Samsung Electronics. „Samsung este onorat să participe la această misiune importantă alături de KT. Vom oferi soluții PS-LTE care vor asigura conectivitate perfectă și stabilă în întreaga țară„.

KT Corporation, cel mai mare furnizor de servicii de telecomunicații din Coreea. KT a lansat prima rețea globală comercială 5G la nivel mondial, în data de 3 aprilie 2019. Inițial a prezentat cu succes primele servicii din lume 5G la Jocurile Olimpice de Iarnă PyeongChang din februarie 2018.

În plus față de stațiile radio de bază LTE care acceptă 700 MHz, Samsung furnizează companiei KT un nucleu virtualizat și cele mai recente caracteristici PS-LTE bazate pe standardul 3GPP. Printre caracteristicile cheie se numără soluțiile MCPTT, RAN Sharing, serviciul Multicast Broadcast Multimedia Broadband și Rețea Publică IoT bazată pe NB-IoT. De asemenea și operațiunea Izolată eUTRAN pentru Securitate Publică (IOPS) și soluții de rețea pentru dispozitive (D2D).

Caracteristici cheie pentru siguranța publică

Furnizate de Samsung D2D și NB-IoT joacă un rol esențial în crearea rețelei de siguranță publică. Acestea asigură rețele stabile, fără întreruperi și de încredere în medii nefavorabile. De exemplu, D2D permite comunicații directe și fără întreruperi între două dispozitive diferite fără a traversa stațiile de bază radio sau rețeaua de bază chiar și în zonele în care nu sunt stații de bază.

Pentru prima dată, NB-IoT (Narrowband IoT) este aplicată rețelei de siguranță publică pentru a ajuta la prevenirea dezastrelor naturale. De exemplu în cazul incendiilor și nu numai, sunt folosite sute de senzori IoT pentru a detecta oamenii prinși în zona respectivă. Sau cazuri în care oamenii au fost blocați în zone îndepărtate din munți, zone care sunt în general greu de observat și gestionat.