Samsung va lansa un card de debit propriu în această vară

679
Sursa Foto: androidauthority.com

Samsung Pay este deja foarte de popular pentru oricine deține unul dintre numeroasele telefoane ale companiei. Sistemul mobil de plată este disponibil pe foarte multe dintre dispozitivele Samsung și extrem de apreciat de utilizatori. Momentan este disponibil în peste treizeci de țări. Din păcate nu și în România. Acum, se pare că Samsung merge mai departe, prin introducerea propriului card de debit și a contului de gestiune a numerarului.

Știrea, care a fost postată pe site-ul Samsung, spune că compania intenționează să utilizeze un „cont de gestiune a numerarului” în parteneriat cu SoFi. Deoarece SoFi – o companie financiară americană – nu este o bancă, banii vor fi tranzacționați de fapt prin Wilmington Savings Fund Society, o intermediară terță parte.

Samsung va da mai detalii despre cardul său de debit în perioada următoare

Acest lucru ar putea da de gândit pentru unii, deoarece procesul trece prin prea mulți intermediari. Pot fi probleme în verificările și controlul de către FIDIC, deoarece tranzacțiile trec prin Samsung, SoFi și Wilmington Savings Fund Society. FDIC – Federal Deposit Insurance Corporation este o corporație guvernamentală a SUA, conform Android Authority. FDIC oferă asigurări de depozit depozitarilor în băncile comerciale americane și băncile de economii.

Conform anunțului, Samsung își va lansa noul card de debit mai târziu în această vară. Gigantul tech nu a anunțat prea multe în ceea ce privește ceea ce ne putem aștepta de la card. A spus doar că intenționează să „împărtășească mai multe detalii în săptămânile următoare”. Sperăm că vor fi detalii despre regiunile unde va fi disponibil noul card de debit Samsung și ce comisioane se vor percepe la tranzacții.

În 1949 Diners Club și American Express au lansat primul card bancar modern din plastic. Cardul a fost creat exclusiv pentru plățile în 27 de restaurante din New York. Mărimea majorității cardurilor de credit este de 85,60 x 53,98mm rotunjite la colțuri cu o rază de 2,88-3,48mm.

Deși Samsung nu a făcut niciun anunț oficial de disponibilitate, detaliile despre cardul de debit provin de la Samsung SUA. SoFi este, de asemenea, o companie americană. Așadar, șansele sunt mari ca SUA să fie una dintre regiunile unde va debuta acest card al companiei sud-coreene.

Nu este prima dată când o companie ca Samsung a decis să intre în jocul cu carduri de plată fizică. Apple are propriul său card denumit în mod corespunzător Apple Card. Se zvonește ca Google va lansa, de asemenea, un card de debit. Va fi interesant să vedem dacă consumatorii vor fi atrași de aceste noi forme de plată.