Samsung va lansa în curând mai multe produse AR și VR

778

Samsung Gear VR, setul cu cască al companiei Samsung a avut o cotă de piață de 71,6% în 2016. Chiar dacă telefoanele mai noi au suport pentru platforma sa de realitate virtuală, setul cu cască Samsung nu a primit o actualizare de peste doi ani. Conform informațiilor compania sud-coreeană nu a renunțat la setul său cu cască VR și a anunțat că vor fi lansate în curând „produse AR și VR multiple”.

Aceste remarci au fost făcute de directorul de relații de dezvoltare al Samsung pentru XR și jocurile de noroc Farshid Fallah la expoziția Augmented World Expo din California săptămâna trecută. El a spus că aceste produse vor fi lansate în lunile următoare.

Samsung Electronics lucrează la noi dispozitive VR și AR

Gear VR este un set cu cască mobil pentru realitate virtuală dezvoltat de Samsung Electronics, în colaborare cu Oculus și fabricat de compania coreeană. Setul cu cască Gear VR a fost lansat la 27 noiembrie 2015. Oculus este o companie americană din California specializată în produse hardware și software de realitate virtuală.

Farshid Fallah nu a intrat în detalii și nu a spus nimic despre ce vor fi aceste produse. Știm că nu a existat un nou VR Gear de la Samsung Gear VR cu Controler care a fost lansat în aprilie 2017. Apoi Samsung a lansat setul modernizat HMD Odyssey+ VR, la sfârșitul anului trecut. Acest set VR nu a vizat utilizatorul mediu și fost destul de scump, aproximativ 500$.

VR – Virtual Reality, se referă la ambianțe artificiale create pe calculator care oferă o simulare a realității. Aceasta este atât de reușită, încât utilizatorul are impresia de prezență fizică aproape reală, atât în anumite locuri reale, cât și în locuri imaginare. Inițial dispozitivele VR au fost pentru simulări medicale, de zbor și de instruire militară.

De asemenea, Farshid Fallah a vorbit despre eforturile Samsung privind AR și VR, în special caracteristicile realității augmentate pe seria Galaxy S10. El a sugerat în timpul discuțiilor că gigantul tech are „alte planuri pentru Gear”, fără a oferi detalii suplimentare. Putem considera că Samsung va lansa un nou set de căști pentru realitatea virtuală în următoarele luni. Credem că este timpul ca gigantul high-tech să facă acest lucru. Un nou set de căști VR cu noi și serioase îmbunătățite interne ar fi cu siguranță bine primit de fanii platformei AR.

Viitorul set cu cască Samsung VR posibil sub brandul Galaxy

Poate cel mai bun lucru ar fi lansarea noului set de căști AR alături de Galaxy Note 10 în cursul acestui an. Cu toate acestea, este puțin probabil ca un nou set de căști AR să fie principala preocupare a companiei Samsung. Dar dacă nu se va întâmpla până în august, sperăm că cel puțin până la sfârșitul anului se va întâmpla acest lucru.

Există posibilitatea ca gigantul high-tech să renunțe la marca Gear VR în favoarea Galaxy VR. Este ceea ce a făcut pentru dispozitivele wearables Samsung. Astfel încât este posibil ca același lucru să se întâmple cu viitorul set cu cască pentru realitatea virtuală.