Samsung va lansa propria monedă virtuală, Samsung Coin

2073

Samsung Electronics, care a echipat cu un portofel virtual pe Galaxy S10, dezvoltă în prezent o rețea principală de bază, un blockchain bazat pe Ethereum. Când dezvoltarea rețelei principale este finalizată, este posibil să se emită parola proprie iar posibilitatea de a avea o „monedă Samsung” este foarte mare.

Potrivit PhoneAndroid, care citează CoinDesk Corea o publicație cripto sud-coreeană, Samsung dezvoltă un jeton ERC20 bazat pe Ethereum. Aceasta nu este prima dată când Samsung este interesat de monedele virtuale. Gigantul tech a integrat, de asemenea, un portofel de criptocurrency la Galaxy S10. Cu câteva luni mai devreme, firma a investit în jocul CryptoKitties, care permite cumpărarea de pisici virtuale cu Ether.

Proiectul Samsung pentru o monedă virtuală este experimental

Deocamdată, proiectul este încă experimental, a spus sursa pentru CoinDesk Coreea. „În prezent, ne gândim la un blockchain privat, chiar dacă nu a fost încă confirmat intern. Ar putea fi, de asemenea, un blockchain public în viitor, dar cred că va fi hibrid, adică o combinație de blocuri publice și private„. A continuat același director.

În cazul unei blockchain public sau hibrid, am putea găsi Samsung Corner pe o platformă de tranzacționare gen, Coinbase, eToro Binance sau Bitbai. Nu este surprinzător dacă această monedă virtuală ar fi integrată și în Samsung Pay, serviciul de plată mobil al companiei sud-coreene.

Un blockchain este o listă de date în continuă creștere numite blocuri, legate și securizate cu ajutorul criptografiei. Conceptul de Blockchain ca sistem de gestionare a bazelor de date distribuite a fost descris inițial în 2008 de Satoshi Nakamoto în Cartea albă despre Bitcoin.

Dacă este un lanț de blocuri publice la care oricine poate participa, așa-numita „monedă Samsung” emisă poate fi listată pe Exchange Codex. Aceasta înseamnă că orice persoană o poate cumpăra și vinde liber pe piață.

Când Samsung a lansat primul său portofel cripto în februarie, unii investitori au fost surprinși de faptul că dispozitivul nu suportă în prezent un serviciu bazat pe Bitcoin și se concentrează în primul rând pe Ethereum.

Cu toate acestea, în situația în care guvernul din Coreea de Sud reglementează „banii cu cifru”, vor fi multe bariere de trecut chiar și pentru Samsung. „Ne așteptăm ca moneda Samsung să atingă piața, dar direcția nu a fost încă determinată„, a spus același director pentru CoinDesk Coreea. Pentru moment, gigantul tech se pare că ezită să intre în arenă.