Samsung a lansat 31 de noi smartphone-uri în 2016

1829

De-a lungul anului 2016, Samsung Electronics a lansat un număr de 31 de noi smartphone-uri, inclusiv Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge, relevă o diagramă publicată de portalul on-line de statistici, Statista.

Pentru comparație, ceilalți jucători din această piață – Lenovo, ZTE și Huawei au lansat 26, 24 și respectiv 22 de dispozitive, în timp ce principalul concurent al firmei Samsung – Apple a introdus pe piață doar trei telefoane.

Ceea ce este deosebit de interesant, este faptul că cifra care apare în dreptul lui Samsung este de fapt mai mică decât a fost acum un pic mai mult de doi ani, atunci când pur și simplu firma sud-coreeană a inundat piața cu 56 de telefoane noi.

Cu toate acestea, compania sud-coreeană a dezvăluit anii trecuți că va reduce gama sa de telefoane cu până la 30% – și exact asta este ceia ce a făcut.

Statista este un portal de statistici on-line, cu sediul în Hamburg, Germania și birouri în Londra și New York. Are peste 200 de experți în baze de date și statistici. Oferă cercetare de piață pentru organizații economice și instituții guvernamentale. Are una din cele mai mari baze de date din lume cu peste 1.500.000 de statistici cu privire la peste 80.000 de subiecte din mai mult de 18.000 de surse

Piața de smartphone este dominată categoric de Samsung. Cel mai mare volum din cifra de vânzări a gigantului coreean este ocupat de modelele high-end, Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge ținând capul de afiș.

SURSĂBusinessInsider UK