Samsung a lansat oficial monitorul CRG5 de 240Hz, compatibil G-Sync

948

Samsung a lansat oficial un nou monitor de jocuri la Electronic Entertainment Expo 2019 (E3 2019). Aceasta este o expoziție anuală de jocuri de noroc ce se desfășoară între 11 – 13 iunie la Los Angeles. Samsung își extinde astfel linia de monitoare curbate pentru jocuri cu afișaj de 27 inch, compatibil G-SYNC, de 240 Hz. Samsung CRG5 de 27 de inch, oferă noi caracteristici inovatoare, inclusiv o rată de reîmprospătare fulger de 240Hz și compatibilitate NVIDIA G-SYNC. Monitorul oferă o calitate a imaginii impresionantă și viteză de neegalat, ingredientele necesare pentru un cea mai bună experiență de joc.

Samsung oferă experiențe de joc de nivel înalt, cu ecrane inovatoare curbate, folosind cea mai recentă tehnologie grafică”. A declarat Seog-gi Kim, vicepreședinte executiv al Visual Display Business la Samsung Electronics. „Cu CRG5 Samsung combină o rată de reîmprospătare de 240 Hz cu o compatibilitate G-SYNC. În acest fel oferim gamerilor performanță grafică avansată pentru cele mai intense jocuri”.

Samsung CRG5 de 27 inch cu rezoluție Full HD

Samsung CRG5 de 27 inch oferă o curbură a afișajului de 1500R, combinată cu o rată de reîmprospătare rapidă prin tehnologia RapidCurve de 240Hz. În acest fel este eliminat timpul de întârziere pentru o experiență cu adevărat imersivă. Monitorul a fost validat de NVIDIA pentru a îndeplini cerințele de performanță și calitate a imaginii pentru compatibilitatea G-SYNC. CRG5 oferă imagini fără întreruperi și latență redusă în orice scenă, toate în rezoluție Full HD (1920 × 1080).

Monitorul are un alb strălucitor și un negru mult mai intens, un raport de contrast 3000:1, oferind detalii superbe chiar și în cele mai strălucitoare sau mai întunecate părți ale jocului. CRG5 are un display curbat vertical (VA), oferind o experiență de joc imersivă cu un unghi larg de vizionare. Samsung CRG5 a putut fi văzut recent în România la Comic Con, 24-26 mai la București.

QHD (Quad High Definition) este un standard de rezoluție pentru monitoarele de înaltă definiție, pentru televizoare și dispozitive mobile. QHD este o rezoluție potrivită ecranelor de dimensiuni mari. Numele QHD reflectă faptul că are de patru ori mai mulți pixeli decât HD (720p).

Designul minimalist al monitorului CRG5 oferă un ecran fără margini și un stand robust și ergonomic. Cu aceste caracteristici CRG5 vine în ajutorul gamerilor, pentru ca aceștia să se simtă confortabil în timpul jocului. Jucătorii pot de asemenea să aleagă opțiunile de afișare prestabilite pentru orice gen de joc cu un meniu digital pe ecran. De asemenea, pentru o personalizarea mai avansată, utilizatorii pot crea până la trei profile separate de afișare pe care le pot schimba cu ușurință.

Monitorul Samsung CRG9, ecran ultra-larg cu rezoluție dublă QHD

Noul monitor curbat de jocuri se alătură gamei complete de ecrane curbate de gaming inovatoare. Din această gamă mai face parte noul monitor CRG9 de 49 de inch, care oferă o experiență de gaming plină în detalii și culoare. Samsung CRG9 este un monitor de gaming ultra-wide, cu raport de aspect de 32: 9, ecran curbat de 1800R și HDR1000. Display-ul dual QHD (5120 x 1440) utilizează tehnologia Quantum Dot a companiei Samsung, pentru o gamă remarcabilă de culori, astfel încât fiecare joc este cât se poate de apropiat de realitate.

Samsung CRG5 de 27 inch va fi disponibil la nivel global în al treilea trimestru din 2019. Conform informațiilor acesta va avea un preț de aproximativ 400 de dolari.