Samsung a lansat în liniște smartphone-ul entry-level Galaxy A01

1362
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung a început destul de timid să dezvăluie noi telefoane din seria sa Galaxy A (2020). După ce a lansat pe Galaxy S51 și Galaxy A71 acum a venit rândul, probabil a celui mai mic telefon din această serie. Samsung a lansat fără mare gălăgie smartphone-ul entry-level Samsung Galaxy A01, publicând pur și simplu pagina produsului pe site-ul său web.

Despre existența acestui telefon am auzit pentru prima oară când a apărut pe Geekbench acum câteva luni. Nu au existat foarte multe zvonuri despre acest telefon, având în vedere că este un smartphone relativ de bază. Așadar, nu este surprinzător faptul că Samsung a lansat în liniște pe Galaxy A01. Samsung Galaxy A01 va fi cel mai ieftin telefon din noua serie Galaxy A (2020). Specificațiile sunt destul de respectabile pentru un dispozitiv care va satisface segmentul de intrare în gama Galaxy A (2020).

Samsung Galaxy A01, cel mai recent smartphone entry-level

Galaxy A01 dispune de un ecran de 5,7 inch Infinity-V, HD+ cu rezoluție 720 x 1560 pixeli. Are un procesor Octa Core (Quad 1,95 GHz + Quad 1,45 GHz) sub capotă cu 6/8 GB variante RAM și stocare internă de 128 GB. O memorie RAM de 6/8 GB RAM pare mai mult decât suficientă pentru un telefon de acest calibru. Acesta a fost reperat anterior cu 2 GB de memorie RAM, deci Samsung poate actualiza foaia de date publicată la un moment dat în viitor. Samsung Galaxy A01 are slot pentru extinderea memoriei interne până la 512 GB.

Smartphone-ul are dual-camera la spate compusă dintr-o cameră principală de 13 megapixeli cu diafragma f / 2,2, și o cameră de adâncime de 2 MP și deschiderea f / 2,4. Există, de asemenea, o cameră frontală pentru selfie de 5 megapixeli cu f / 2.0.

Radio FM este o metodă de difuzare radio folosind tehnologia de modulare a frecvențelor – Frequency Modulation (FM). Tehnologia a fost inventată în 1933 de inginerul american Edwin Armstrong. Primul telefon cu Radio FM a fost Siemens SX1 lansat în anul 2003.

Funcțiile suplimentare includ FM Radio și senzorul obișnuit de lumină și proximitate pe lângă accelerometru. Galaxy A01 este dotat cu o baterie de 3.000 mAh care ține luminile aprinse. Telefonul măsoară 146,3 x 70,86 x 8,34 mm și va fi disponibil în negru, albastru și roșu. Cel mai probabil va rula sistemul de operare Android 10 din cutie. Așteptăm să vedem ce specificații va avea și fratele său Galaxy A11, despre care au apărut unele informații.

Există încă mult loc pe piață pentru un astfel dispozitiv robust entry-level, mai ales dacă este un telefon Samsung. Astfel de telefoane tind să se descurce foarte bine pe piețele unde destul de mulți oameni nu au resursele necesare pentru cumpărarea unui telefon high-end. Rămâne de văzut cât de bine se va descurca Galaxy A01 în viața reală. Samsung nu a confirmat niciun detaliu privind prețurile sau disponibilitatea lui Galaxy A01.