Samsung Electronics a lansat SoDIMM-uri DDR4 de 10 nm

1290

Samsung Electronics, liderul mondial în tehnologia avansată de memorie, a anunțat că a început producția în masă a SoDIMM-urilor cu cipuri DDR4 cu o capacitate totală de 32 gigabytes. Noile SoDIMM cu cip-uri DDR4 de 32 GB dublează capacitatea și crește viteza la 2.666 Mbps. Samsung începe să producă componente de memorie care aduc notebook-urile la nivele fără precedent.

În 2014, Samsung și-a prezentat primele SoDIMM-uri pentru notebook-uri de 16 GB. Cip-urile de 8 GB folosite în acel moment, erau încă produse utilizând procesul de fabricație de 20 nm. Noile componente fabricate cu tehnologia de 10 nm sunt cu 11% mai rapide și, de asemenea, cu 39% mai eficiente din punct de vedere energetic.

Prin trecerea la procesul de fabricare cu tehnologia de 10 nanometri în producția de cipuri de memorie, componentele vor fi mult mai compacte și puternice și vor permite utilizatorilor să se bucure de jocuri pe calculator cu o capacitate semnificativ mai mare, viteze mai mari și un consum redus de energie.

Folosind noua soluție de memorie SoDIMM (small outline dual in-line memory module), producătorii de PC-uri pot construi mai rapid laptop-uri, special spre jocuri, cu o durată de viață mai mare a bateriei, la capacități care depășesc actualele laptop-uri, menținând în același timp configurațiile PC existente.

Modulele Samsung SoDIMM DDR4 de 32GB vor oferi experiențe de joc mult mai imersive, pe laptop-uri mai puternice decât oricând„, a declarat Sewon Chun, vicepreședinte senior marketing de memorie la Samsung Electronics. „Vom continua să oferim cele mai avansate portofolii DRAM, cu viteză și capacitate sporită pentru toate segmentele de piață cheie, inclusiv laptopuri premium și desktop-uri” a continuat Sewon Chun.

SoDIMM sau modul de memorie dual inline, este un tip de memorie de calculator construit cu circuite integrate. SoDIMM-urile sunt adesea folosite în sisteme cu spațiu redus, laptop-uri, notebook-uri, computere personale cu amprente mici, cum ar fi cele bazate pe plăci de bază Mini-ITX, imprimante de birou și hardware de rețea, cum ar fi routerele și dispozitivele NAS.

Un laptop de 64 GB configurat cu două module DDR4 de 32 GB consumă mai puțin de 4,6 wați (W) în modul activ și mai puțin de 1,4 W atunci când este inactiv. Acest lucru reduce consumul de energie cu aproximativ 39% și, de asemenea, cu peste 25%, comparativ cu laptopurile de astăzi orientate spre jocuri, care sunt echipate cu module de 16 GB.

Samsung a început să-și extindă agresiv oferta din gama de DRAM de 10nm (16Gb LPDDR4, 16Gb GDDR5 si 16Gb DDR4), ceea ce va duce o noua era de 16Gb DRAM pe segmentele mobile, grafice, PC si servere, și ulterior pe alte piețe, cum ar fi supercomputerele și sistemele auto.

VIAWinFuture
SURSĂSamsung News