Acasă Stiri Samsung Electronics a lansat seria de televizoare QLED din 2018

Samsung Electronics a lansat seria de televizoare QLED din 2018

Samsung Electronics Co. a prezentat cele mai recente modele TV QLED în Coreea de Sud, care dispun de diferite funcții de inteligență artificială. Gigantul coreean a anunțat că va lansa până la sfârșitul acestui an 11 modele cu „afișaje inteligente”, de la 55 la 82 inch pe parcursul lunii iunie, alături de alte șase, inclusiv un televizor de 85 inch, până la sfârșitul anului. Samsung se concentrează în 2018 mai mult pe modelele de 75 inch și mai mari, în concordanță cu cererea pieței.

Piața de televizoare cu dimensiuni de ecran de 75 inch a crescut cu 30-40% anual și raportat la cererea actuală va ajunge la peste 1,8 milioane de bucăți în 2018. Prin urmare, Samsung a declarat că intenționează să se extindă și să mărească decalajul față de rivali și să rămână cel mai mare producător de televizoare din lume pentru al 13-lea an consecutiv. Samsung este cel mai mare furnizor de televizoare din lume și deține locul 1 în ultimii 12 ani consecutivi.

Noua caracteristică Samsung QLED TV are o caracteristică de ecran magic, denumită „Ambient Mode” – modul ambiental, care afișează diverse informații de la știri la fotografii și vreme chiar și atunci când televizorul nu este utilizat. Samsung a declarat că noul mod Ambient consumă foarte puțină energie.

Aceste seturi, Q6 și Q9, vin cu sistemul de cablu de conectare „magic” al companiei, care adună diferitele cabluri de conectare ale televizoarelor într-unul singur. Cablul poate fi extins până la 10 metri, permițând utilizatorilor să-și instaleze televizoarele în casă oriunde doresc.

Lista primelor 10 cele mai importante branduri producătoare de televizoare din lume în 2017 în ordinea clasării: 1.Samsung, 2.LG, 3.TCL (China), 4.Hisense (China), 5.Sony, 6.Skyworth (China), 7.TP Vision (Olanda), 8.Vizio (SUA), 9.Haier (China) și 10.Changhong (China).

Televizoarele QLED 2018 vor include și „AI 4K Q Engine”, care oferă o rezoluție optimizată prin care videoclipurile de calitate redusă pot fi redate într-o rezoluție de aproape 4K. Pe baza tehnologiei cuantice dot, Samsung a declarat că televizoarele vor furniza, de asemenea, rezoluții detaliate. Compania promovează tehnologia cuantică dot ca standard pentru televizoarele premium.

Televizoarele sunt dotate cu sistemul AI Bixby, de recunoaștere a vocii, același care este instalat și în smartphone-uri high-end, de asemenea, împreună cu SmartThings se conectează la alte dispozitive prin tehnologia IoT (internetul obiectelor).

Samsung a spus că televizoarele vor continua să fie hub-ul principal al soluțiilor IoT conectându-se la diverse aparate de uz casnic. „În calitate de centru al tehnologiei IoT, televizoarele QLED vor conecta toate produsele Samsung și le vor permite utilizatorilor să monitorizeze toate dispozitivele conectate printr-un ecran de dimensiuni mari„, a spus Han Jong-hee, șeful Visual Display Business din Samsung.

Prețul unui televizor din seria Q6 de 55 de inch este de 2,79 milioane won, aproximativ 2.600 de dolari, iar modelul de 75 de inch costă 8,69 milioane won. Seria Q9 de 65 de inch costă 6,09 milioane won, Q9 de 75 de inch are un preț de 10,4 milioane won.

În legătură cu televizorul MicroLED, lansat la Las Vegas la începutul acestui an, Samsung a declarat că produsul va fi lansat în a doua jumătate a anului 2018.

Stiri

Samsung va prezenta un afișaj S-foldable la SID Display Week 2021

SID Display Week 2021 are loc între 17 și 21 mai și va fi un eveniment complet virtual. SID Display Week 2021...

Samsung crede că „nu este niciodată prea devreme” pentru a explora 6G

Samsung a lansat o Carte Albă 6G unde spus că „nu este niciodată prea devreme să începem pregătirea pentru 6G”. Noile rețele...

Frigiderele Samsung au fost evaluate ca fiind „cele mai bune” în Europa

Frigiderele Samsung au fost clasate pe primul loc în evaluarea marilor reviste europene de profil din Germania, Suedia și Italia. Cea mai...

Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G a apărut Google Play Console

Samsung lucrează la lansarea unei noi serii de tablete: Samsung Galaxy Tab S7 Lite, cu o lansare destul de aproape. Cele două...

O nouă dovadă a existenței seriei Samsung Galaxy Note 21

Compania Samsung a declarat în urmă cu două luni că nu va lansa anul acesta seria Galaxy Note 21. Știrea nu a...

Ecranele OLED de pe Galaxy Book Pro certificate de SGS pentru jocuri

Samsung a lansat recent noi laptopuri din gama Galaxy Book Pro, iar aceatea au venit cu ecrane OLED. Acum, Samsung a dezvăluit...

Samsung colaborează la sistemul de operare Fuchsia de la Google

De ani de zile, Google dezvoltă în mod constant sistemul de operare Fuchsia, un posibil înlocuitor al actualului Android. Acum se pare...