Samsung lansează primul ecran din lume 3D Cinema LED

1127
Samsung face tot felul de afișaje, inclusiv ecrane pentru cinematografe numite Cinema LED. Ecranele Samsung Cinema cu LED-uri se îndreaptă treptat spre diferite piețe din întreaga lume. La ISE – Integrated Systems Europe 2018, care are loc la Amsterdam între 6 – 9 februarie 2018, cea mai mare expoziție comercială din Europa, Samsung a lansat în mod oficial o versiune 3D a ecranului Cinema LED. Ecranele Samsung Cinema LED oferă multe avantaje în comparație cu tipurile de ecrane cinematografice existente în ceea ce privește calitatea imaginii. Samsung se bazează pe aceste puncte forte lansând o versiune 3D a ecranului Cinema LED. Având în vedere că multe filme hollywoodiene cu buget mare sunt realizate în 3D, la aceste ecrane apelează tot mai mult proprietarii de cinematografe din multe părți ale lumii. Potrivit Samsung, purtarea de ochelari 3D la ecranele 3D existente în cinematografe duce la scăderea luminozității destul de mult față de 2D, iar rezoluția este redusă la jumătate. Samsung spune că a făcut ecranul 3D Cinema LED ca să depășească unele dintre aceste limitări. Compania a incorporat tehnologia 3D în ecranul Cinema LED fără a compromite luminozitatea și rezoluția. Una din problemele cele mai întâlnite atunci când spectatorii vizionează filme în 3D este legată de apariția amețelilor. Samsung afirmă că ecranul 3D Cinema LED reduce semnificativ amețelile prin păstrarea nivelului luminozității și eliminarea multora dintre factorii de afișare care declanșează această problemă. Nici una dintre aceste noutăți tehnologice în materie de 3D nu este în detrimentul calității ecranului. Ecranul cu LED-uri 3D are același unghi de vizionare ca și versiunea obișnuită Cinema LED. Acest lucru permite telespectatorilor, indiferent unde se află, să se bucure de film fără distorsiuni și de o calitate video și audio impecabilă.

LEDLight-Emitting Diode, diodă emițătoare de lumină, este o diodă semiconductoare ce emite lumină. Efectul este o formă de electroluminescență. Culoarea luminii emise depinde de compoziția și de starea materialului semiconductor folosit, și poate fi în spectrul infraroșu, vizibil sau ultraviolet. Rusul Oleg Vladimirovich Losev a creat primul LED prin anii 1920.

Dacă toate acestea sunt doar pentru reclamă sau este o realitate, vor vedea spectatorii care au șansa de a privi la acțiunea ce se desfășoară pe un astfel de ecran. În timp ce ecranul obișnuit cu LED Cinema este adoptat deja de către tot mai multe cinematografele de pe diferite piețe de pe mapamond, este posibil ca în perioada următoare multe din aceste cinematografe să opteze pentru versiunea 3D a acestui produs.
SURSĂSamMobile