Samsung lansează două noi tablete în SUA pe 26 aprilie

709

Prezentată în februarie, Samsung Galaxy Tab S5e este extrem de subțire raportat la alte tablete. Cât de subțire? Ei bine, Samsung ne-ar fi putut spune pur și simplu că este subțire de 5,5 mm față de dimensiunea de 7,1 mm pentru Galaxy Tab S4. Dar, odată cu lansarea tabletei în SUA pe 26 aprilie (pre-comenzile au început pe 12 aprilie), compania a decis să demonstreze cât de subțire este ultima sa operă de artă în materie de tablete.

Într-un clip publicitar lansat recent, Gigantul high-tech își prezintă creația. În desfășurarea clip-ului video vedem tableta trecută de la o persoană la alta. Este trecută pe sub o ușă, printre plăcile de pardoseală și ajunge în interiorul unei cărți de bucate. Pe lângă faptul că este subțire, dispozitivul este, de asemenea, foarte ușor, cântărește 400 de grame.

Specificații excelente pe Samsung Galaxy Tab S5e

Este disponibilă în SUA de la Samsung.com și marii retaileri (Best Buy și Amazon) mai târziu în această lună. Galaxy Tab S5e va avea un preț de 399,99 $, conform PhoneArena. Tableta este echipată cu un display Super AMOLED de 10,5 inch, cu o rezoluție de 1600 x 2560. Procesorul Snapdragon 670 se găsește sub capotă, împreună cu memorie RAM de 6 GB și memorie internă de 128 GB. Cei care caută un spațiu de stocare suplimentar pot utiliza slotul microSD cu capacitate de 512 GB.

Galaxy Tab S5e dispune de un sistem de boxe quad care utilizează tehnologia stereo de rotire automată pentru un sunet puternic și spațial. Aceasta înseamnă că tableta oferă un sunet excelent, indiferent dacă este ținut în orientare portret sau peisaj. Tab S5e are un sunet Dolby Atmos reglat de către AKG, pentru un sunet 3D imersiv și un sunet profesionist echilibrat.

AKG Acoustics este o companie fondată în 1947 în Austria. Acum AKG este deținută de Samsung Electronics. Este o firmă producătoare de microfoane, căști, sisteme audio fără fir și accesorii pentru aparate profesionale. În 2010, compania a primit prestigiosul premiu Grammy.

Există o cameră de 13 MP orientată spre spate și una de 8 MP în față. O baterie de 7.400 mAh aprinde luminile și Android 9 Pie este preinstalat. Are un scaner de amprente integrat în butonul de alimentare al tabletei, deși este disponibilă și recunoașterea feței. Vine cu un accesoriu pentru tastatură pentru o tastare mai ușoară și mai precisă. Cei care pre-comandă în SUA Galaxy Tab S5e între 12 aprilie și 25 aprilie de la Samsung vor primi un Hub SmartThings gratuit. Acest dispozitiv permite utilizatorilor să controleze o gamă largă de dispozitive inteligente cu iOS sau Android. Aceasta este în valoare de 99,95 USD. Acest dispozitiv este oferit promoțional doar pentru cea mai performantă dintre cele două tablete.

Samsung Galaxy Tab A 10.1 va fi disponibilă pe 26 aprilie

De asemenea, disponibilă în Statele Unite pe 26 aprilie va fi și Samsung Galaxy Tab A 10.1. Aceasta va avea un preț de 229,99 dolari. Această tabletă a fost lansată de Samsung concomitent cu Tab S5e. Tableta mai ieftină are un ecran LCD de 10,1 inch cu o rezoluție de 1200 x 1920 pixeli. Are un procesor Exynos 7904 și configurații cu 2 GB RAM + 32GB de stocare și 3 GB RAM + 64 GB sau 128 GB de stocare. Un slot microSD poate adăuga până la 512 GB de spațiu de stocare suplimentar. Camerele din spate și din față au 8 MP și respectiv 5 MP. Galaxy Tab A 10.1 are o baterie de 6.150 mAh și Android 9 Pie este preinstalat.

Galaxy Tab A 10.1 vine pre-încărcată cu conținut educațional pentru copii, care poate fi controlat de părinți. Tableta destinată familiei permite membrilor să-și împărtășească fotografiile, calendarul, notele Samsung și mementourile pe dispozitivele conectate.

Din informațiile noastre cele două tablete vor ajunge și pe piața din Europa, mai târziu în acest an. Sigur le vom regăsi și în România.