Samsung este din nou lider pe piața smartphone-urilor din India

1034
Samsung Electronics domină confortabil vânzările de smartphone-uri globale de câțiva ani. O vânzare mai slabă a dispozitivelor sale emblematice și creșterea uimitoare a companiilor chineze Huawei, Xiaomi, OPPO sau Vivo, au dus la o schimbare importantă a poziției sale în India, fiind întrecută de Xiaomi. Acum Samsung a revenit pe primul loc. Cea de-a doua țară cu cea mai mare populație din lume, India, se întâmplă să fie a doua piață mondială ca desfacere pentru smartphone-uri, în spatele Chinei, dar în fața SUA. În mod natural atunci când Xiaomi a învins Samsung pe această piață rezultatele globale s-au văzut mai ales în ultimul trimestru al anului trecut. În cel mai scurt timp, Samsung a luat măsuri drastice privind această piață, după ce s-a clasat pe locul doi în intervalul ianuarie – martie 2018. Cu o cotă de piață de 29% Samsung a revenit pe primul loc datorită performanțelor puternice ale modelelor sale precum: Galaxy J6, Galaxy J2 (2018) și Galaxy J4, telefoane cu preț redus. Smartphone-urile Galaxy J6 și Galaxy J8, două telefoane cu prețuri mici, au beneficiat de ecranele Infinity Display. Samsung Galaxy J6 a fost de fapt cel de-al treilea cel mai bine vândut smartphone din India în trimestrul doi din 2018, contribuind în mod decisiv la revenirea companiei Samsung pe poziția numărul unu în India. Potrivit datelor furnizate de compania de cercetare de piață Counterpoint Research compania Samsung Electronics este pe primul loc în India cu o cotă de piață de 29% între lunile aprilie și iunie 2018 (Q2 2018). Pe locul doi la o distanță mică se află chinezii de la Xiaomi cu o cotă de 28%. Pe locurile trei și patru se clasează Vivo și OPPO cu câte 12 și 10 procente din felia de plăcintă. Cele cinci branduri au înregistrat o cotă record de 82% din piața totală de smartphone-uri în trimestrul al doilea în India.

India este a șaptea țară ca suprafață din lume și a doua țară ca populație – aproximativ 1,34 miliarde în 2017. Are ca limbi oficiale limba hindi, limba engleză și alte 22 de limbi. Prima universitate din lume fost înființată în India în anul 700 i.Hr, în Europa încă nu exista un sistem de învățământ organizat.

Lista primelor cele mai bune cinci modele de smartphone-uri pentru aceeași perioadă cuprinde pe Xiaomi Redmi 5A cu 9% și Redmi Note 5 Pro cu 6%, modele low-cost. Pe locul trei s-a situat Samsung Galaxy J6 cu 5%, cu același procent ca Redmi Note 5. Vivo Y71 a ocupat al cincilea loc. Cele mai bune cinci modele au avut aproape 29% din vânzările de smartphone-uri în Q2 2018. Credeți sau nu, OnePlus 6 a fost cel mai popular smartphone „premium” din India în trimestrul doi 2018, în ciuda faptului că a văzut lumina zilei spre sfârșitul lunii mai. Aparent, puțin peste o lună a fost suficient pentru ca OnePlus 6 să depășească „veterani” cum ar fi Apple iPhone X, iPhone 8 și 8 Plus sau Samsung Galaxy S9 și S9+ ori Samsung Galaxy S8 și S8+. Desigur, Samsung și Apple continuă să se lupte într-o regiune în care raportul calitate/preț este cel mai important criteriu de cumpărare pentru majoritatea covârșitoare a consumatorilor. De fapt, iPhone-urile au înregistrat cea mai mică cotă de piață locală din „istoria recentă”, un infim 1%.
SURSĂPhoneArena