Samsung pe locul doi în cota globală de piață la tablete în 2020

441
Samsung pe locul doi in cota globala de piata la tablete in 2020
Sursa Foto: via thestateindia.com

Apple conduce piața globală a tabletelor în 2020 și este urmat îndeaproape de Samsung, conform datelor publicate de Strategy Analytics. Apple a livrat 57,6 milioane de iPad-uri în 2020, obținând primul loc cu o cotă de piață de 30,6% la nivel global. Samsung a fost pe locul doi.

Apple a avut un excelent trimestru trei anul trecut (perioada octombrie-decembrie), cu livrări de tablete în creștere cu 37% față de Q3 2019. Cererea pentru tabletele Apple a fost foarte mare atât din sectorul industrial cât și educațional potrivit companiei de cercetare de piață Strategy Analytics., Chiar dacă a avut o creștere anuală mai mare decât Apple, Samsung a ocupat locul doi.

Samsung a vândut în 2020 aproximativ 31 milioane de tablete

Samsung a livrat 31,2 milioane de tablete în 2020, asigurându-și al doilea loc cu o cotă de piață de 16,6%. Amazon a ocupat locul trei. Cota sa de piață a înregistrat o creștere de 18% în 2020, cea mai puternică creștere din ultimii șapte ani. Huawei și Lenovo au ocupat locurile patru și cinci cu 16,4 respectiv 14 milioane de tablete vândute în 2020. Conform Business-standard, via NewsNow, Lenovo a avut cea mai mare creștere din Top 5, cu 66%.

Noul normal va începe să apară în 2021 deoarece restricțiile pandemice vor dispărea încet. Dar munca de acasă și învățarea de acasă a câștigat fanii în rândul lucrătorilor, studenților, companiilor și instituțiilor de învățământ deopotrivă. A spus Eric Smith, director la Strategy Analytics.

Lenovo a fost fondată în 1984. Are sediul principal în Quarry Bay, Hong Kong și sedii operaționale în Morrisville, Carolina de Nord și Beijing. Proiectează, produce și vinde PC-uri, tablete, smartphone-uri, servere și televizoare inteligente, printre altele.

Tabletele au avut mare trecere în timpul pandemiei în rândul utilizatorilor forțați să studieze de la distanță. Au fost și un instrument de divertisment la domiciliu, mai ales în rândul consumatorilor care nu au fonduri suficiente pentru a achiziționa un laptop. Dar și unele tablete, cum ar fi Galaxy Tab S7 sunt destul de scumpe.

Piața globală a tabletelor a crescut cu 28% (de la an la an) în Q4 2020, pe fondul cererii mari. În total anul trecut au fost vândute 188,3 milioane de tablete față de 160,2 milioane în 2019. Conform Strategy Analytics, cea mai semnificativă creștere din ultimii 7 ani.

Cota de piață în funcție de sistemul de operare este dominată de Android urmat de iOS. Android are o cotă de 58,5% urmat de iOS cu 30,6% și Windows cu 10,5%.