Acasă Stiri Samsung lucrează la un afișaj cu toate cele patru laturi curbate

Samsung lucrează la un afișaj cu toate cele patru laturi curbate

Potrivit unei noi informații venită pe canalele media din Coreea de Sud, via ETnews.com, Samsung Electronics lucrează acum la un nou tip de panou de afișare.

Noul display va avea toate cele patru laturi curbate, ceea ce înseamnă că și marginile de sus și de jos ale ecranului vor fi curbate.

Informația menționează că acest panou de afișare permite un raport ecran-corp mai mare de 98%, astfel încât partea frontală a dispozitivului va fi, în esență, o placă mare de sticlă.

Ecranul lui Galaxy S8 de acum ocupă 83% din fața sa.

Telefonul nu ar avea rame în partea de sus sau de jos și ar arăta cu totul deosebit de orice alt smartphone de pe piață în momentul actual.

Afișajul Infinity de pe Samsung Galaxy S8 este cel puțin impresionant și te lasă fără cuvinte. Curbele sale elegante l-au propulsat la o distanță apreciabilă de competitori.

Dar, se pare că acest lucru nu este suficient pentru Samsung.

Cu toate acestea, sursa de unde vine știrea avertizează că există anumite dificultăți în procesul de fabricație care trebuie eliminate mai întâi înainte de a putea vedea aceste afișaje pe dispozitivele de pe piață, deocamdată acest lucru este mai ușor de zis decât de făcut.

Procesul de fabricație actual nu permite momentan vizualizarea pe ecran în toate cele patru colțuri ale afișajului, făcându-le astfel în esență inutile.

Acest lucru înseamnă că locurile din colțul telefonului nu vor avea capacitatea touchscreen, rămânând doar pentru frumusețe.

Această provocare trebuie abordată mai întâi înainte de ne putea bucura de un smartphone cu un raport ecran-corp de 98%.

Ecranului telefonului este format dintr-o sticlă dură marca Corning, – adesea sticlă aluminosilicată, care este proiectată să reziste la șocuri, spargere și zgârieturi. Sub sticlă, într-un telefon cu ecran tactil, se află o rețea de fire mici care generează un câmp electric. Când puneți degetul pe ecran, se întrerupe câmpul electric, provocând o schimbare pe care telefonul o poate localiza și interpreta. 

Producătorii de display-uri se luptă de mai mult timp să pună în aplicare o față de smartphone formată numai din ecran.

Pe lângă inerentele probleme de fabricație, un telefon cu patru muchii curbate s-ar putea confrunta cu alte provocări din lumea reală.

Cu cât mai multă sticlă pe telefonul dvs., cu atât este mai mare suprafața expusă la spargere sau ciobire! Reparația pentru un telefon la care este distrus ecranul este destul de costisitoare și pentru un telefon normal, oare cât va costa pentru unul cu patru laturi curbate?

Suntem siguri că în cele din urmă se vor rezolva și aceste lucruri.

Samsung așteaptă cu nerăbdare să arate acest panou de afișare încă de anul viitor pe unul din viitoarele sale telefoane.

Samsung a refuzat să comenteze această informație.

Stiri

Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 posibil cu certificare IP!

Durabilitatea rămâne o preocupare pentru smartphone-urile pliabile, iar Samsung ține cont de acest lucru cu fiecare nouă generație. Samsung Galaxy Z Flip...

Samsung Galaxy F52 5G a fost certificat de Bluetooth SIG

Samsung a început să lanseze mai multe smartphone-uri 5G și din gama Galaxy M. Dar, compania nu se oprește aici, un nou...

Samsung Galaxy A31 primește în cele din urmă actualizarea Android 11

Samsung Galaxy A31 a fost al doilea smartphone cel mai bine vândut la nivel global, în ianuarie 2021. Telefonul a fost lansat...

Samsung va lansa viitorul telefon pliabil Galaxy Z Flip 3 în opt culori diferite

Samsung lucrează deja la următoarele sale telefoane pliabile ce vor fi lansate anul acesta. Vor fi două, Samsung Galaxy Z Fold 3...

Samsung Smart Keyboard Trio 500 aproape de lansare

Samsung are o nouă tastatură wireless pe care încă nu a anunțat-o oficial, dar este deja listată pe site-ul său web. Numită...

Ingenuity, elicopterul NASA, are același cip ca Samsung Galaxy S5

Pe 19 aprilie elicopterul Ingenuity al NASA a realizat un zbor controlat pe planeta Marte, o premieră pentru omenire. Interesant este că...

6 lucruri pe care vrem să le vedem pe Samsung Galaxy Z Fold 3

În materie de telefoane pliabile Samsung este cel mai bun din lume. Nu are concurență în acest domeniu, gigantul tech lansând un...