Samsung a fost cel mai mare producător de telefoane și în Q2 2022

256
Samsung a fost cel mai mare producător de telefoane
Sursa foto: phonearena.com

Că Samsung este cel mai mare producător de smartphone-uri din lume este ceva déjà vu de mai mulți ani. Dar chiar și așa companiile de cercetare de piață fac trimestrial, dar și cu alte ocazii, studii de piață în acest sens. Deci, nu este o surpriză că Samsung este și în trimestrul doi din acest an pe primul loc în cota de piață smartphone.

Conform PhoneArena, compania de cercetare de piață Canalys a publicat datele din privind vânzările de telefoane mobile din Q2 2022. Potrivit Canalys, livrările de smartphone-uri pentru perioada respectivă au scăzut cu 9% de la an la an. Firma a explicat că problemele cu economia globală sunt de vină, la fel ca anumiți factori regionali. Samsung a rămas cel mai important furnizor de smartphone-uri la nivel mondial, cu o cotă de piață de 21%. Scorul Samsung este datorat, în parte, livrărilor puternice ale seriei mid-range Galaxy A.

Samsung pe primul loc mondial în Q2 2022 în cota de piață smartphones

Seria Galaxy A este compusă din telefoane la prețuri mai mici, dotate cu multe camere viabile, baterii mari și performanțe generale bune la preț redus. Amintim aici modelele Galaxy A33, Galaxy A53 și Galaxy A73 din acest an, dar și Galaxy A22, Galaxy A23 sau Samsung Galaxy A52 de anul trecut.

Cererea ridicată continuă pentru seria iPhone 13 a ajutat Apple să se mențină pe locul doi. Compania americană a avut a doua cea mai mare cotă de piață în rândul producătorilor globali de telefoane, cu 17%. A urmat un trio din China, Xiaomi, Oppo și Vivo, pe locurile trei, patru și cinci. Fiecare dintre aceste firme a înregistrat o scădere a livrărilor de telefoane în al doilea trimestru, având cote de piață de 14% (Xiaomi), 10% (Oppo) și 9% (Vivo).

Canalys este o firmă de marketing, analiză și cercetare de piață care oferă servicii companiilor implicate în electronică și tehnologie. A fost fondată în anul 1998 în Singapore. Are birouri pe patru continente și peste 100 de angajați.

Samsung și Apple au avut fiecare performanțe decentă în timpul trimestrului al doilea din acest an. Samsung se bucură de vânzările puternice ale seriei Galaxy A și a rămas principalul furnizor de smartphone-uri în Q2 2022.

Compania Apple a înregistrat o creștere în Q2 2022 cu 21,4% a cotei de piață față de Q2 2021. Creșterea de la an la an a cotei de piață a Samsung a fost de 16,7%, plasându-l pe locul al doilea după Apple. Xiaomi a pierdut 17,6% din cota de piață din T2 2021 în 2022; Vivo a pierdut 10%, din cota de piață: și Oppo a scăzut cu 9,1% anual.