Samsung Medison cumpără compania franceză Sonio

121
Samsung Medison Sonio-Acquisition
Sursă foto: Samsung

Samsung Medison, companie globală de echipamente medicale și filială a Samsung Electronics, a anunțat semnarea acordului pentru preluarea integral a acțiunilor Sonio SAS. Aceasta este o companie franceză de software AI dedicat ecografiilor fetale. Înființată în anul 2020 cu obiectivul de a îmbunătăți sănătatea femeilor și a copiilor la nivel global prin progrese aplicate domeniului medical, Sonio a dezvoltat soluții IT și funcții de asistență AI pentru ecografii obstetricale și ginecologice care ajuta medicii și profesioniștii din domeniu în evaluarea și documentarea acestora.

Sonio Detect, este un asistent AI aprobat de FDA, care utilizează rețele de învățare (deep learning), potrivit SamsungNewsroom. Astfel asigură în timp real imaginii de calitate superioară și pentru a îmbunătății calitatea îngrijirilor printr-o mai mare acuratețe clinică. După finalizarea tranzacției, Sonio va rămâne o companie independentă cu sediul în Franța și își va continua creșterea comercială în mod independent, în timp ce produsele și serviciile sale vor rămâne compatibile cu toți producătorii de dispozitive cu ultrasunete.

Beneficiind de expertiza Sonio în domeniul inteligenței artificiale de nivel mondial, sistemele avansate de ultrasunete ale Samsung Medison vor contribui la introducerea pe piață a unor fluxuri de lucru revoluționare, îmbunătățite cu ajutorul AI (Inteligenței Artificiale). Aceasta va accelera inovația în ceea ce privește rezultatele pentru pacienți și calitatea îngrijirii prenatale.

„Ne impresionează profund ceea ce a reușit să dezvolte echipa Sonio în domeniul îngrijirii materne. Prin achiziționarea Sonio, Samsung Medison va îmbunătăți calitatea vieții cu ajutorul tehnologiei. Prin colaborarea cu Sonio, vom combina tehnologia de ultimă oră a ecografele cu AI. Astfel vom duce la o schimbare semnificativă în modul în care se realizează examenul ecografic prenatal”. A declarat Yong Kwan Kim, CEO-ul Samsung Medison.

Sursă foto: Google

Samsung Medison este o companie de top la nivel global în domeniul dispozitivelor medicale, specializată în dispozitive de imagistică. În 2011, Samsung Medison a devenit o companie afiliată a Samsung Electronics. Compania a integrat cele mai bune tehnologii IT, de procesare a imaginilor, semiconductoare și de comunicații în dispozitivele medicale. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați https://www.samsungmedison.com/.

Software-ul îmbunătățit cu AI al Sonio oferă asistență și împuternicește medicii de ecografie prenatală și medicii care evaluează ecografiile și îi ajută să efectueze examinări prenatale care îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate, asigurând în același timp completitudinea fiecărei examinări, optimizând atât fluxul lor de lucru cât și crescând acuratețea diagnosticelor prenatale. Software-ul Sonio este produsul a peste cinci ani de cercetare și colaborare între experți din domeniile medicinei materno-fetale și AI. Pentru a afla mai multe despre Sonio, vizitați site-ul nostru https://sonio.ai/.

Încheierea tranzacției este supusă aprobărilor regulatorii aplicabile, și în mod particular aprobării Ministerului Economiei și Finanțelor din Franța.