Samsung va lansa primul televizor MicroLED TV de pe piață în 2019

3454

Samsung Electronics va lansa la vânzare primul televizor MicroLED în 2019. Acest model de televizor a fost prezentat pentru prima oară la CES 2018 din Las Vegas. Atunci Samsung a lansat un televizor gigant de 146 inch (370,8 centimetri) numit „The Wall”. Samsung a terminat lucrul la tehnologia MicroLED și se pregătește de producția în masă a televizorului The Wall în septembrie, potrivit companiei Samsung. „Am finalizat tehnologia MicroLED și suntem într-o etapă de început a producției„, a declarat Han Jong-Hee președintele Samsung.

Compania a început să preia comenzi pentru The Wall Professional, o variantă destinată companiilor, la InfoComm 2018 din Las Vegas luna trecută. Samsung va viza hoteluri, stadioane, muzee, reședințe de lux, etc. cu această versiune a Wall-ului.

Potrivit site-ul ZDNet, primul MicroLED TV Samsung va fi comercializat începând din 2019 și posibil în ultima parte a anului 2018. Acest lucru a fost confirmat de șeful gigantul high-tech sud-coreean Han Jong-Hee. Primul televizor gigant comercializat, cu diagonala de 3,7 metri va avea o grosime de 30 mm. Această grosime diferă de cea a televizorului 4K TV „The Wall”, prezentat de Samsung la Consumer Electronics Show 2018 în Las Vegas, acela avea o grosime de 80 mm și era modelul de business. O versiune mai mică a televizorului MicroLED a fost prezentată, aceasta are o dimensiune de 73 inch (185,4 cm.).

Producția ecranului va începe în septembrie 2018 într-o fabrică din Vietnam. Prețul acestui televizor nu a fost menționat de șeful Samsung, Han Jong-Hee. Președintele Samsung Electronics, Han Jong-Hee a spus: „Prețul nu va fi așa de ridicat pe cât cred oamenii„. De asemenea, el crede că prețurile vor coborî odată ce Zidul (The Wall) intră în producția de masă.

Las Vegas este capitala divertismentului mondial. Este renumit pentru mega hotelurile cazino și activitățile asociate. Are mai multe hoteluri AAA Five Diamond decât orice alt oraș din lume. Toleranţa autorităţilor locale faţă de diferitele forme de divertisment pentru adulţi i-a adus supranumele de Oraşul Păcatelor.

Ecranele cu LED-uri Micro au mai multe avantaje: acestea sunt mai subțiri, mai receptive ca ecranele OLED și LCD și mult mai eficiente energetic. Va fi posibil să măriți ecranul adăugând încă unul lângă el. Designul fără margini face imposibilă distincția între cele două ecrane lipite unul lângă altul. Această caracteristică modulară va fi foarte apreciată de utilizatori.

Smartphone-urile ar putea beneficia, de asemenea, de beneficiile acestei tehnologii MicroLED, care promite o mai mare luminozitate și o mai mare autonomie.

Ne putem aștepta ca Samsung să prezinte din nou televizorul The Wall și variante ale acestuia la IFA 2018 la Berlin de luna viitoare, între 31 august și 5 septembrie.

SURSĂPhonAndroid