Samsung vizează un milion de laptop-uri echipate cu ecrane OLED 4K

814

Samsung Display caută producători care ar putea fi interesați de afișajele sale OLED 4K de 15,6 inch pentru laptop-uri. Informația a fost lansată online de site-ul Digitimes, fiind preluată de noi de la PhonAndroid. Samsung își propune să vândă un milion de afișaje OLED de 15,6 inch pentru notebook-uri în 2019.

Ecranele OLED de 4K pentru notebook-uri dezvoltate de Samsung sunt de înaltă rezoluție, au lumină albastră redusă și un unghi larg de vizionare. Acestea sunt, de asemenea, mai subțiri decât ecranele actuale LCD și au un consum minim de energie. În plus, panourile OLED oferă culori strălucitoare, un contrast bun și ajută în caz de probleme legate de oboseala ochilor.

Principalii clienți vizați de Samsung Display sunt sunt HP, Dell și Lenovo, conform unor informații provenite de la un un furnizor taiwanez. Producția acestor ecrane a început deja, dar conform Digitimes, sunt unele mici probleme cu distorsionarea imaginii ecranului. Scopul Samsung este să echipeze un milion de laptopuri cu aceste ecrane OLED în 2019.

Cea mai înaltă calitate de la Samsung Dispay

Această țintă nu este de neatins conform publicației sus amintite, care spune că prețul acestor ecrane a fost recent redus. Ele au acum un cost suplimentar de aproximativ 50 de dolari pe bucată, comparativ cu ecranele LCD convenționale. O diferență acceptabilă pentru producători, având în vedere calitatea ecranelor OLED produse de Samsung Display. Ecranele produse de Samsung promit o lumină albastră redusă – mai bună pentru utilizare îndelungată, unghi larg de vizualizare și se potrivesc într-un cadru mult mai subțire. Acest lucru îi ajută pe producătorii de PC-uri să creeze modele de laptop-uri mai subțiri cu noile display-uri Samsung.

Dell Inc este o companie multinațională cu sediul în Round Rock, Texas, fondată în 1984. Compania Dell a fost fondată de Michael Dell în timp ce era student la Universitatea Austin din Texas. A pornit cu un capital inițial de 1.000$. Dell dezvoltă, produce, vinde și oferă suport pentru calculatoare personale și a alte produse legate de calculator.

Samsung Display a prezentat ecranul său OLED 4K de 15,6 inch în ianuarie 2019 la CES din Las Vegas. Acest tip de display este încă inedit și gigantul tech intenționează să schimbe jocul în domeniul ecranelor de laptop-uri. Vrea să aducă această tehnologie la toate tipurile de laptop-uri. De altfel, la CES 2019 Samsung a lansat alte două dimensiuni de ecran OLED 4K, de 13,3 inch și 14 inch.

Cu un domeniu de luminanță de la 0,0005 până la 600 nits și un raport dinamic de contrast de 120.000: 1, negrul din aceste ecrane este de 200 de ori mai profund decât pe un LCD standard. Există, de asemenea, o gamă de 3,4 milioane de culori, dublu față de panourile LCD de dimensiuni similare, ceea ce permite imagini cu adevărat reale. Imaginile ecranului OLED sunt foarte clare și atunci când sunt văzute afară în lumina soarelui.